ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδωνεργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, νέων, που διαδήλωσαν σε δεκάδες μπλοκ Σωματείων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών, Λαϊκών Επιτροπών, έγινε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών». Το περιεχόμενο του φετινού συνθήματος του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη σφράγισε τη μεγάλη συγκέντρωση και την πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, τις ομιλίες, τα συνθήματα και τα πανό των σωματείων.


«Ζήτω ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών». Από τα πανό που στόλισαν το Σύνταγμα για να υποδεχθεί τους διαδηλωτές, το σύνθημα πέρασε σε χιλιάδες στόματα και ακούστηκε ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.


«Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή είναι ο αγώνας για την ανατροπή», διαμήνυσαν οι διαδηλωτές, δίπλα στα συνθήματα με τα οποία καταδίκασαν ταυτόχρονα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Προσθήκη λεζάντας


Οι χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα πως 132 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δεν αποδέχονται ως «κανονικότητα» τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ήλιο με ήλιο. Πως τιμούν την 1η Μάη και όλους όσοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, με τη συμμετοχή τους στον ταξικό αγώνα. Πως γνωρίζουν καλά ότι η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη  συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και τη μετατροπή όλης της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: