Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΕΦΑΠΑΞ

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΙΑΣ 
ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΖΩΗΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η επίθεση της Τράπεζας στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος, προκειμένου να πετύχει το στόχο για πιο φτηνούς εργαζόμενους. Σειρά για κατεδάφιση τώρα έχουν τα αποταμιευτικά προγράμματα εφ’ άπαξ, δηλαδή οι αποταμιεύσεις  ενός ολόκληρου βασανιστικού εργασιακού βίου για χιλιάδες συναδέλφους, προκειμένου η τράπεζα να μετατρέψει τα κονδύλια προβλέψεων των υποχρεώσεών της προς τους εργαζόμενους σε κέρδη για τους μεγαλομετόχους.

Το θράσος της τράπεζας δεν έχει πάτο. Η επιχειρηματολογία τους για ένα νέο ενιαίο αγιοβασιλιάτικο (χωρίς εγγύηση παροχών)  ασφαλιστικό πρόγραμμα προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Δεν σηκώνουμε κουβέντα. Απαιτούμε να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους. Δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε ούτε σεντ. Ενώ έχουμε πληρώσει από το υστέρημά μας πανάκριβα τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, αρνούμαστε να δεχτούμε να υπολογίζουν τις ανάγκες των οικογενειών μας μόνο ως κόστος για τα θησαυροφυλάκια τους. 

Η ένταξη όλων των εργαζομένων στο ήδη υπάρχον αποταμιευτικό πρόγραμμα είναι υποχρέωση της τράπεζας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και που δεν έχει γίνει με δική της αποκλειστική ευθύνη για να αποφύγει τις υποχρεώσεις της. Ούτε βήμα πίσω για κανένα συνδικαλιστή, για καμιά παράταξη, για κανένα Σύλλογο, για κανένα εργαζόμενο.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει να μη χαθεί άλλος χρόνος για τους εργαζόμενους. Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από Τράπεζα προέλευσης, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, 4.30 μμ. στα γραφεία του Σ.Ε.Τ.Α.Π. Αμερικής 10 (3ος όροφος) προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα και το πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: