Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.


Η Τράπεζα Πειραιώς για ακόμα μια φορά στην “πρωτοπορία” του τραπεζικού συστήματος


ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ” ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
 ΚΑΙ “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ” ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!


Μετά τα Breakfast με τη Διοίκηση και τα Φεστιβάλ Αξιών ήρθε και ο … λογαριασμός, για τους εργαζόμενους φυσικά. Με περίσσιο θράσος, όπως ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του ΣΕΤΠ,  η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πρόγραμμα “εθελοντικής” άδειας άνευ αποδοχών και “εθελοντικής” μερικής απασχόλησης. Ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να σταθεί η “εθελοντική” συμμετοχή, αφού όποιος θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει χρήση τέτοιων “διευκολύνσεων” έχει ήδη πάρει την εθελούσια.


Είναι προφανές ότι το τραπεζικό σύστημα, αφού εξάντλησε τις δυνατότητες μείωσης του προσωπικού μέσω “εθελουσιών” εξόδων, βελούδινων απολύσεων δηλαδή, θα επιδιώξει πλέον με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους με δικαιώματα, είτε τρομοκρατώντας κάποιους εργαζόμενους για να φύγουν με εθελούσια πριν τους στείλουν σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε προχωρώντας  και σε απολύσεις.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αυτά τα σχέδια προφανώς είναι στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, η ΔΑΔ κάλεσε σε συνάντηση το ΣΕΤΑΠ την Δευτέρα 29/10 για το εφάπαξ και δεν ανέφεραν τίποτα για τα σχέδιά τους. Τέτοια απαξίωση από την Τράπεζα για τους εκπροσώπους των εργαζομένων!


Συνάδελφοι,

η συνδικαλιστική τακτική της ταξικής συνεργασίας με την εργοδοσία, μόνο την εργοδοσία μπορεί να εξυπηρετεί. Αυτή η τακτική οδήγησε το κίνημα σε υποχώρηση, αυτή η τακτική έχει αποθρασύνει την εργοδοσία. Επιβάλλεται η Διοίκηση της Τράπεζας να πάρει άμεση απάντηση από το σύνολο των εργαζόμενων της Πειραιώς. Να συνεδριάσουν άμεσα από κοινού τα ΔΣ των 6 Συλλόγων για την προκήρυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων, γενικές συνελεύσεις, 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/11 με συγκέντρωση στο Αμερικής 4  και συμμετοχή στην απεργία της 14/11/2018. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: