Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφασίστηκε όπως η τρίτη και καταληκτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου γίνει το Σάββατο 30 Οκτώβρη 2010. Στη συνέλευση αυτή,   πέρα από τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου οργάνου, θα αποφασισθεί και η ημερομηνία των επόμενων αρχαιρεσιών του Συλλόγου. 

Η συνέλευση μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΓΤΕ, θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και ενστάσεις των συμβούλων της μειοψηφίας. Προφανώς το προεδρείο της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού Συλλόγου" στον ΣΥΓΤΕ, θέλει πως και πως ν' αποφύγει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων και τη κριτική που θ' ακουστεί, προσπαθώντας μέσα στα στενά πλαίσια χωρητικότητας της αίθουσας του Συλλόγου, να "στριμώξει" όπως - όπως όσους παρόντες και με συνοπτικές διαδικασίες, να ¨ξεμπερδέψει" με την υπόθεση!  Οποιος γνωρίζει τη χωρητικότητα και τις συνθήκες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη αίθουσα , καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθήσει κανείς όρθιος για αρκετή ώρα τις διαδικασίες μιας συνέλευσης! 

Στη πρόταση επίσης των ίδιων συμβούλων, να καλυφθούν κάποια έξοδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη συνέλευση και όσοι συνάδελφοι από την επαρχία επιθυμούν, αφού οι εργαζόμενοι στα επαρχιακά καταστήματα πλήττονται κυρίως σήμερα, από τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας με το κλείσιμο των καταστημάτων και τις εξοντωτικές μεταθέσεις, ο πρόεδρος και ολόκληρο το προεδρείο, στάθηκαν αρνητικοί σε κάθε συζήτηση! Στις έντονες δε πιέσεις των συμβούλων της μειοψηφίας, πάνω στο θέμα αυτό με επιχειρήματα για τη κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, "δεσμεύτηκε" να φέρει το θέμα για απόφαση σε άλλο έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο! 

Η εκτίμησή μας είναι, πως τόσο ο πρόεδρος όσο και το ίδιο το προεδρείο, θέλουν κι εδώ ν' αποφύγουν τη παρουσία των συναδέλφων της επαρχίας, φοβούμενοι την αγανάκτηση και την έντονη κριτική που θ' ακουστεί για την απαράδεκτη στάση του προεδρείου πάνω στα προβλήματα μέχρι σήμερα! Πολύ φοβούμαστε πως το επόμενο ΔΣ για το θέμα αυτό, δεν θα γίνει ποτέ, όπως άλλωστε είναι η πάγια τακτική του προέδρου του ΣΥΓΤΕ και γι' άλλα θέματα που "δεσμεύεται" πως θα φέρει! 
.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: