Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ σδ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.



ΑΘΗΝΑ 9/12/2015
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ

Ειλικρινά μας έχετε κουράσει αλλά και όλους όσους σας παρακολουθούν. Επιτίθεστε με τις ανακοινώσεις σας εναντίον των «αντιπάλων» σας συνδικαλιστών αφήνοντας προσωπικές αιχμές, κατηγορώντας και δημιουργώντας υπόνοιες για την τιμή και την ακεραιότητα τους.
Μάλιστα βγάζετε τις ανακοινώσεις ψευδεπίγραφα με την σφραγίδα του σωματείου χωρίς πλειοψηφικές αποφάσεις του Δ.Σ παρανομώντας. Πότε συζητήθηκαν αυτές οι ανακοινώσεις με τις προσωπικές αιχμές εναντίον μας και πότε πήρατε απόφαση να βγάλετε ανακοίνωση; Ποτέ! Ούτε για μας ούτε για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Ο υποβολέας σας μένει στο απυρόβλητο αλλά εσείς τα υπογράφετε. Τουλάχιστον τα διαβάζετε πριν;
Χρησιμοποιείτε φρασεολογία πεζοδρομίου με δίστιχα κ.λ.π. Εμμένετε στο ψεύδος, την δημαγωγία και την παραποίηση των γεγονότων. Σας το έχω ξαναπεί ότι δεν θα ακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο. 

Ο σκοπός σας είναι να απομακρύνετε τους συναδέλφους από τα πραγματικά εργασιακά προβλήματα να μην ασχολούνται για να καλύψετε την δική σας ανεπάρκεια. Απαξιώνετε το σωματείο ώστε να μπορείτε να το ελέγχετε καλύτερα.

Βέβαια και η υπομονή έχει και τα όρια της.

Με τις ανακοινώσεις σας μας στοχοποιείτε δίνοντας άλλοθι και επιχειρήματα στην εργοδοσία. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Με κατηγορείτε για το ανθυγιεινό επίδομα και ζητάτε να μάθετε τι έχω κάνει. Να σας θυμίσω τι είχατε γράψει το Μάιο του 2015.
«Αλήθεια, για το ανθυγιεινό επίδομα προσέφυγες στο Υπουργείο, όταν σε διαβεβαιώσαμε ότι το προεδρείο θα είναι δίπλα σου με όλα τα υλικά και ηθικά μέσα; Κανείς από όσους εντάσσονται στην Κλαδική Σύμβαση δεν το έχασε. Το 2012, στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης, ήσουν λάβρος και είχες απειλήσει το τότε προεδρείο, να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια γιατί εσείς είχατε ατομικές συμβάσεις και τις είχατε υπογράψει μόνοι σας. Δεν ακούσαμε καλά; Το ξέχασες;  Τότε μας έλεγες να μην ανακατευτούμε. Και έρχεσαι σήμερα τιμητής;»

Λοιπόν σήμερα μετά την καταγγελία των συναδέλφων στην Πληροφορική από τις 23/10 για την μετατροπή του ανθυγιεινού επιδόματος στις κλαδικές συμβάσεις σε οικειοθελή παροχή δεν έχετε κάνει τίποτα. Στείλατε μια επιστολή στις 19/11 στο Κο Τσουκάτο αφού ζητήσαμε στις 16/11 με επιστολή μας σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ για το θέμα, και στις 20/11 στα σωματεία της Πειραιώς πλην την πρώην Μακεδονίας – Θράκης. Σας απάντησαν; Αν ναι δεν μας έχετε κοινοποιήσει τίποτα ως οφείλατε.

Στο Δ.Σ που έγινε το ζήτησα και σας προκαλώ και τώρα να το κάνετε. Το σωματείο πρέπει άμεσα να προσφύγει στο υπουργείο εργασίας καταγγέλλοντας την παράβαση και να ζητήσει παρέμβαση για συλλογική διαφορά. Ο νομικός σύμβουλος συμφώνησε. Μην βάζετε μπροστά τους συναδέλφους και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε μιλώντας μόνο για την ανθυγιεινή άδεια. Είναι κλαδικό επίδομα που μετατράπηκε σε οικειοθελή παροχή όπως συνέβη και με άλλους εργαζόμενους στην Πειραιώς από άλλα σωματεία.

Αλλά τι να πρωτοθυμίσω. Για τις υπόλοιπες διεκδικήσεις έχετε κάνει κάτι; Μετά την τριμερή του Μαρτίου για την επιχειρησιακή , σιγή ιχθύος. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει; Ο ν.σ κος Καρούζος έλεγε ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο διεκδίκησης. Τι περιμένετε; Εσείς είπατε ότι ναι μεν κοστίζει 2460€ τον μήνα αλλά έχει μεγάλη εμπειρία διεκδίκησης (που δεν αμφισβείται βέβαια , για να μην παρεξηγούμαι. Είναι εξαίρετος νομικός ο συνάδελφος). Εμπρός λοιπόν, γιατί δεν τον εκμεταλλεύεστε;
Τώρα για την διερεύνηση που θέλετε να κάνετε για τον αποκλεισμό της ηλεκτρονικής μου αλληλογραφίας (υπηρεσιακή), παιδιά ειλικρινά αφήστε το. Το πιθανότερο η Πειραιώς να μου αποκλείσει και άλλα πράγματα.

Λέτε ψέματα όταν λέτε ότι δεν ξέρετε ότι δεν έχω υπηρεσιακή ηλεκτρονική αλληλογραφία  γιατί και επιστολές σας έχω στείλει και το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δ.Σ όπου για άλλη μια φορά ποιήσατε την νήσσαν. Ζήτησα τριμερή από το σωματείο για το θέμα κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κος Καρούζος ότι μπορεί να γίνει. Εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να στείλετε επιστολή στον Κο Τσουκάτο (τι πρωτότυπο!) ουσιαστικά βγάζοντας την ευθύνη από πάνω σας και στοχοποιώντας τα 4 μέλη του Προεδρείου. Κρίμα.

Για τις εξαρτήσεις και τα κομματικά που μπερδεύετε. Ήμουν είμαι και θα είμαι απέναντι στον κυβερνητικό και στο εργοδοτικό συνδικαλισμό. Υπερασπίζομαι ένα αυτόνομο ταξικό συνδικαλισμό, λέξεις άγνωστες μάλλον για εσάς.

Και βέβαια δεν απολογούμαι σε εσάς αλλά στους εργαζόμενους που με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω. 

Η παράταξη σύμφωνα με την διακήρυξη της και τις αρχές της είναι ακομμάτιστη και αυτόνομη. Δεν παίρνουμε γραμμή από κανέναν ούτε εντολές τι να γράψουμε ή τι να κάνουμε. Το παίζετε δήθεν ανεξάρτητοι αλλά έχετε τόσα βαρίδια και τόσες εξαρτήσεις που βουλιάζετε και τον Τιτανικό.

ΥΓ1. Καταθέστε τις μισθοδοσίες σας μαζί με τον σύμβουλο σας για να δούμε τι μισθό πληρωνόσαστε με ποιόν βαθμό, τι επιδόματα.
ΥΓ2.Για τις γνωστές υποθέσεις ο ύψιστος θα ζητήσει πάλι αναβολή; Άντε και καλό βόλι!
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 
μέλος του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ & εκπρόσωπος της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: