Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.



Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε την ανακοίνωση μας έστειλαν τα 4 μέλη του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ για την έκτακτη Γ.Σ.  

Η Γραμματεία της Σ.Ε. της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ., θεωρεί σκόπιμο να παραθέσει και τη δική της άποψη για ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν, πιστεύοντας ότι έτσι βοηθά στη καλύτερη επεξεργασία των προβλημάτων που μας απασχολούν:  



1     Πιστεύουμε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις, είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων των συναδέλφων και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.  Να καταγγέλλουμε όταν δεν γίνονται με σωστές διαδικασίες αλλά αυτό να γίνεται παρουσία των εργαζομένων και όχι με τη στάση μας να φαίνεται ότι αποτρέπουμε τη παρουσία τους.  Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.  και με βάση τα υπάρχοντα προβλήματα, στόχος θα πρέπει να είναι η μαζική παρουσία των συναδέλφων και το κάλεσμα  να αντιδράσουν αγωνιστικά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.  

2.   Το Απεργιακό Ταμείο δημιουργήθηκε για να καλύπτει μέρος των απωλειών από τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, ως αλληλεγγύη και ενίσχυση των διεκδικήσεων.  Επίσης με ειδικές αποφάσεις όταν χρειάζεται, για την ενίσχυση συναδέλφων που έχουν πληγεί καίρια από φυσικά φαινόμενα. Δεν δημιουργήθηκε για να καλύπτει απώλειες από την αδυναμία του προεδρείου να διεκδικεί από την εργοδοσία. Είναι λάθος κατά τη γνώμη μας να υπερθεματίζουμε  σε μια καθαρά προεκλογική παροχολογία του προεδρείου, αντί να  καταγγέλλουμε  τέτοια συμπεριφορά,  που αντί να αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοσία για να κερδίζουν οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται, προσπαθεί να καλύψει τα ζητήματα και τις απώλειες μέσα από το απεργιακό ταμείο και την ουσιαστική διάλυσή του.

3.       Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να γίνει έντονη αναφορά για όλα  όσα συμβαίνουν με τα νέα μέτρα σε Ασφαλιστικό και φορολογικό,  για τη λαιμητόμο που έχει στηθεί από τη Κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και για τις ευθύνες του σημερινού προεδρείου που με τη στάση του απεμπολεί όλα τα προβλήματα.  Θα πρέπει να καλέσουμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζί με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους εργαζόμενους, να αντισταθούν και να παλέψουν για την ανατροπή τους



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι-ες,

 Απευθυνόμαστε σε σας σήμερα με αφορμή την Υπενθυμιστική Ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει προκηρύξει για την Τρίτη 17/5/2016 για να τονίσουμε ακόμα μία φορά, όπως γράψαμε και στην από 11/5/16 ανακοίνωσή μας, πόσο επικίνδυνη είναι για τα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα η τακτική που ακολουθεί αυτό το Προεδρείο.

Συγκεκριμένα:

Το Προεδρείο Επιχειρεί  να παραπλανήσει τους εργαζόμενους ότι προχωρά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για Μείωση Εισφοράς  Συλλόγου και Διαχείριση Αποθεματικού Απεργιακού Ταμείου ενώ στην ουσία θέλει να πάρει από τους εργαζόμενους λευκή εξουσιοδότηση για τροποποίηση του προτεινόμενου καταστατικού το οποίο προφανώς αφορά σε έτοιμο κείμενο που δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αφού δεν έχει δημοσιευθεί.

Το Προεδρείο επιχειρεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους  ακόμα και με τον τρόπο που είναι γραμμένη η Υπενθυμιστική Ανακοίνωση,  ότι προχωρά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για Μείωση Εισφοράς και Διαχείριση Αποθεματικού  Απεργιακού Ταμείου, φράσεις που αναφέρονται στην αρχή της σελίδας της ανακοίνωσης και  καταγράφονται με κόκκινα  κεφαλαία και μεγάλα  γράμματα, ενώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης που είναι ο Καθορισμός Ημερομηνία Πανελλαδικής Ψηφοφορίας για την έγκριση της τροποποίησης του προτεινόμενου καταστατικού και η εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής επιτροπής, είναι γραμμένα στο τέλος της σελίδας με μικρά και σε μικρή γραμματοσειρά γράμματα.

Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή ότι η προτεινόμενη τροποποίηση αφορά στη μείωση της εισφοράς του ΣΥΓΤΕ και στην διαχείριση του Απεργιακού Ταμείου για να πείσουν τους εργαζόμενους να προσέλθουν στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Στο σημείο αυτό ρωτάμε τους συναδέλφους του Προεδρείου:

Δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη αιδώ συνάδελφοι καθώς  προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους ότι τάχα θα συζητηθεί η μείωση της εισφοράς και η διαχείριση του Απεργιακού Ταμείου ενώ στην πραγματικότητα θέλετε να φέρετε έτοιμο σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού το οποίο δεν έχετε δημοσιεύσει και δεν γνωρίζει κανένας επί ποιων άρθρων θα γίνει η τροποποίηση;

 Τι νομίζετε ότι είναι οι εργαζόμενοι και προσπαθείτε να τους χειρισθείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Νομίζετε ότι είναι ποίμνιο και θέλετε να τους οδηγήσετε σαν πρόβατα επί σφαγή;

 Γιατί τέτοια κινητοποίηση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και έχετε αρχίσει και καλείτε και τηλεφωνικά τους εργαζόμενους για να προσέλθουν;  Γιατί δεν δείξατε τον ίδιο ζήλο για κινητοποίηση  για την Τακτική Γενική Συνέλευση που ήταν να γίνει 2 ημέρες πριν προκηρύξετε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και δεν έγινε γιατί προσήλθαν μόλις 7 άτομα;

 Τι να έλθουν να κάνουν οι εργαζόμενοι στη Συνέλευση; Να αποφασίσουν για κάτι που δεν ξέρουν; Να νομιμοποιήσουν την δικιά σας βούληση και να εξυπηρετήσουν την δικιά σας σκοπιμότητα;

Και μόνο ότι δεν το δημοσιεύετε αυτό το σχέδιο τροποποίησης δημιουργεί αμφιβολία και φόβο.

Είστε το μοναδικό Προεδρείο στα συνδικαλιστικά χρονικά που έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στα μέλη του σωματείου που το εξέλεξε. Απεμπολήσατε την Επιχειρησιακή Σύμβαση επιφέροντας την πλήρη απαξίωση των εργαζομένων και τώρα θέλετε να προχωρήσετε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να περάσετε τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού εν αγνοία τους και κατά τη βούλησή σας.

 Ποιος σας πιστεύει τώρα ότι με αυτή σας την ενέργεια επιχειρείτε να κάνετε κάτι καλό;

Εμείς σας προκαλούμε: Δημοσιεύστε πριν την Έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτό το περιβόητο προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού για να δουν οι εργαζόμενοι ποια άρθρα αφορά η τροποποίηση ώστε να κρίνουν αν θα πρέπει να δεχθούν ή όχι αυτή την τροποποίηση.


Στα επιχειρήματα του Προεδρείου συγκαταλέγεται και η απειλή ότι τα χρήματα του απεργιακού θα τα πάρει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Κάτι ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ εκτός και αν διαλυθεί ο Σύλλογος. Άρα να υποθέσουμε ότι το επόμενο βήμα είναι αυτό στα σχέδια σας;


Συνάδελφοι-ες,

Το άρθρο 18 του καταστατικού του ΣΥΓΤΕ αναφέρει ρητά ότι στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις δεν συζητείται κανένα άλλο θέμα εκτός από εκείνα για τα οποία έχει προκηρυχθεί αυτή η Γενική Συνέλευση. Ως εκ τούτου στην συγκεκριμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση (αν επιτευχθεί απαρτία και γίνει) δεν πρόκειται να συζητηθούν η μείωση της εισφοράς και η διαχείριση του αποθεματικού  του Απεργιακού Ταμείου γιατί απλούστατα αυτά δεν είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση (αν επιτευχθεί απαρτία και γίνει) το μόνο που θα γίνει θα είναι να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την ημερομηνία δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Καταστατικού του ΣΥΓΤΕ  χωρίς να γνωρίζουν για ποια τροποποίηση πρόκειται.

 Το πολύ-πολύ να σας πουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση  (αν επιτευχθεί απαρτία και γίνει)  λίγα λόγια γενικά για την μείωση της εισφοράς και για το Απεργιακό Ταμείο χωρίς βέβαια να σας δώσουν γραπτό και συγκεκριμένο κείμενο για την τροποποίηση, με σκοπό να λάβουν την συγκατάθεση σας ώστε να προχωρήσουν στην τροποποίηση άρθρων του καταστατικού κατά την βούληση τους εξυπηρετώντας βέβαια τις δικές τους σκοπιμότητες.

 Μην παραπλανήστε  συνάδελφοι από τα γραπτά και τα λεγόμενα του σημερινού Προεδρείου  το οποίο κατά την πάγια τακτική της παράταξης που αυτό ανήκει, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να  έχουμε καταντήσει σήμερα απαξιωμένοι και θεσμικά και οικονομικά.

Αν συμμετάσχετε συνάδελφοι στην διαδικασία που προτείνει το Προεδρείο και  αποφασίσετε να περάσει από την Συνέλευση η  πρόταση του,  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βάλετε μόνοι σας και εν αγνοία σας  ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά σας δικαιώματα.

Ζητήστε πριν τη Συνέλευση να δημοσιευθεί το προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού.

Ρωτήστε τους συνδικαλιστές του Προεδρείου που σας καλούν στο τηλέφωνο για να σας παροτρύνουν να προσέλθετε στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, να σας πουν γιατί δεν δημοσιεύουν το προτεινόμενο καταστατικό και να σας πουν επακριβώς ποια άρθρα του Καταστατικού επιδιώκουν να τροποποιήσουν.

Εκτός βέβαια αν δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι και το γνωρίζει μόνο ο συμβουλάτορας τους.

Είναι προφανές ότι τα μέλη του Προεδρείου επιχειρούν την συγκεκριμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την δική τους επιβίωση και όχι για το καλό των εργαζομένων.

Επαναλαμβάνουμε συνάδελφοι,

Όλες ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΙΟΙΗΣΕΙΣ έγιναν πάντα με ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ(ανεξαρτήτως δύναμης κάθε παράταξης) και υπήρχαν από πριν κατατεθειμένα σχέδια προτάσεων. Η διαπαραταξιακή επιτροπή, όριζε μάλιστα και ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων και από απλούς συναδέλφους μέχρι να καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο και να το φέρει στο Δ.Σ και μετά τη Γενική Συνέλευση.

Δεν πρέπει να γίνει έτσι και τώρα; Το θέτουμε στην κρίση σας συνάδελφοι.

Αν θέλει το Προεδρείο να λάβει απόφαση για την μείωση της εισφοράς και την διαχείριση του Απεργιακού ταμείου για την ενίσχυση των εργαζομένων, να έλθει στο ΔΣ και να συζητήσει αυτά τα 2 θέματα, που πρώτοι εμείς έχουμε θέσει,  φέρνοντας την δικιά του αντιπρόταση και μετά  να λάβει απόφαση το ΔΣ ώστε να προχωρήσουμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και όχι να προβαίνει κατά την δική του και μόνο βούληση  σε τέτοιου είδους απαράδεκτες διαδικασίες.

Επισημαίνουμε  βεβαίως ότι για τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να καλούνται και οι συνάδελφοι από την επαρχία αφού το σωματείο  τους καλύψει τα στοιχειώδη έξοδα. Διότι πρέπει να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι από την επαρχίας στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίζουν για τα σοβαρά εργασιακά ζητήματα και όχι να τους αποκλείουμε.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ



ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: