Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;;

Η Τράπεζα Πειραιώς, πρωτοπόρα όπως πάντα στον κλάδο, θα επιχειρήσει σήμερα να βάλει σε διαθεσιμότητα 140 εργαζόμενους από τα καταστήματα που κλείνει, αδιαφορώντας για το ότι περιοχές ολόκληρες στην επαρχία θα μείνουν χωρίς τράπεζα, για τον όγκο δουλειάς που θα συσσωρευτεί στα καταστήματα υποδοχής, με λειψό προσωπικό μετά και την αποχώρηση άλλων 1000 εργαζόμενων που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εθελούσια. 
 
Ακολουθώντας το "επιτυχημένο" μοντέλο του RBU, εν μέσω πανδημίας αυτή τη φορά, με την ανεργία να έχει εκτοξευτεί στο διάστημα θέλει να οδηγήσει στην ανεργία ανθρώπους που είναι 10, 15 και 20 χρόνια μακριά από τη σύνταξη με το τάχα μου πλούσιο πακέτο που δεν είναι παρά οι μισθοί 3-4 χρόνων χωρίς τα ένσημα και τους υπόλοιπους που θα μείνουν, για όσο μείνουν, να δουλεύουν για δύο και για τρεις. 
 
Δε χρειάζεται να πούμε ότι αυτό το μοντέλο "κλείνει κατάστημα ή υπηρεσία, καταργείται η θέση σου, φεύγεις " θα εφαρμοστεί παντού και είμαστε ακόμα στην αρχή της συρρίκνωσης. Και αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα είναι ούτε οι απεργοί, ούτε αυτοί που δεν πουλάνε. Θα είναι όποιος έχει βρεθεί, τυχαία ή όχι, τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.
 
Για εμάς, το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, δεν μπορεί παρά να προκηρυχθεί άμεσα από τα σωματεία και την ΟΤΟΕ κινητοποίηση. Στις 26/11 υπάρχει ήδη προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση κατά των νέων αντεργατικών ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή μια σειρά από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, και της Αθήνας. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι της Πειραιώς εκείνη την ημέρα να μην απεργούν προσθέτοντας και το δικό τους πλαίσιο: ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. 
 
Με προκηρυγμένη απεργία να πάνε τα σωματεία στην κυβέρνηση κατ' αρχήν, μιας και η Τράπεζα είναι πλέον "δημόσια" και να πάρει θέση: Συμφωνεί με το κλείσιμο των καταστημάτων που αφήνει χωρίς Τράπεζα χιλιάδες ανθρώπους που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές; Συμφωνεί να βγουν στην ανεργία άνθρωποι 45,50,55 ετών πολύ μακριά από τη σύνταξη και με καμία δυνατότητα εύρεσης εργασίας σε αυτές τις συνθήκες; Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει τη σύμφωνη γνώμη του μετόχου του 62% για όλα αυτά; 
 
Θα επανέλθουμε μιας και στη σημερινή ημέρα θα υπάρξουν εξελίξεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: