Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

24ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες  απεργίες αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. 

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, μετά την «πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, ξεκίνησε από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (12 Ιουνίου).


Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (13 Ιουνίου).

Σε 24ωρη απεργία σήμερα, Τετάρτη, προχωρεί και το ΡΙΚ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση».

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Η ΠΟΕΣΥ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η Δημόσια Τηλεόραση είναι θέμα Δημοκρατίας» και κάνει λόγο για την «εύκολη λύση της θυσίας της ΕΡΤ στο ρόλο της Ιφιγένειας για να προχωρήσουν τα μνημόνια».

«Οι τροϊκανοί απαιτούν μέχρι τέλος Ιουνίου 2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους ξένους επιτηρητές είναι διαθέσιμη να θυσιάσει την Δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΠΗΤ με τη σειρά της «καταδικάζει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης που οδηγούν σε "ξαφνικό θάνατο" τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και στον εργασιακό Καιάδα χιλιάδες συναδέλφους μας, κάνοντας ακόμη ένα δώρο στους διαπλεκόμενους ολιγάρχες των media.

»Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι περιουσία όλου του ελληνικού λαού. Δεν είναι τσιφλίκι του κάθε "κυβερνητικού υπαλλήλου" της τρόικας, που εκτελεί τυφλά τις εντολές των εξωθεσμικών "αφεντικών" του, "ντόπιων", "εισαγόμενων" και "εξωχώριων". Αυτοί που καταγγέλλουν "φαγοπότι" στην ΕΡΤ είναι ακριβώς οι ίδιοι που την εξώθησαν με τις διαρκείς παρεμβάσεις τους στην απαξίωση.

»Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει να μείνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο ανοιχτή.  Η ΕΣΠΗΤ διαθέτει όλες τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

»Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ΕΡΤ είναι αγώνας για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, τον ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ.

»Η ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή της με όλους τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή.



»Καλεί όλο τον ελληνικό λαό να αποτρέψει κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: