Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.

Σήμερα το απόγευμα, στις 4.00 μ.μ., συνεδριάζει, κεκλεισμένων των θυρών, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για να εξετάσει την αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητάει να ανασταλεί η από 11/6/2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η σύνθεση της Επιτροπής Αναστολών είναι 5μελής, με πρόεδρο τον Κ. Μενουδάκο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη. Επίσης, τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας. Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί την Παρασκευή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πάει για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης της επίμαχης Υπουργικής Απόφασης έχει ήδη προσδιορισθεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτέμβρη και πάλι με εισηγητή Κ. Κουσούλη.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος προέβη σε διάψευση ότι έδωσε οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι τα σχόλια και οι διευκρινίσεις που διατυπώνονται σχετικά με αυτή δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά ενδεχομένως από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: