Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ!



Με ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που ξεκίνησε πριν από μία βδομάδα από την Πάτρα. Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, φορείς του λαϊκού κινήματος από την Αττική και άλλες περιοχές, αγκάλιασαν τους οδοιπόρους και την πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας, όπως ακριβώς η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασαν τα δικά τους αιτήματα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, τον αγώνα τους κατά της ανεργίας.


Οπως σε όλη τη διαδρομή της από την Πάτρα, έτσι και στην Αθήνα, απ' όπου πέρασε η μεγάλη πορεία, προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση, απέσπασε το χειροκρότημα και σε κάθε μέτρο της κέρδιζε καινούριους οδοιπόρους και αγωνιστές. Η ολοκλήρωση της πορείας στο Σύνταγμα δεν ήταν παρά ένας σταθμός στη σκληρή αναμέτρηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας, το σύστημα που την γεννά και την αναπαράγει, την πολιτική και τα κόμματα που πετάνε ένα ξεροκόμματο και αυτό όχι σε όλους τους ανέργους. 


Ολα τα σφυριά χτυπάνε τώρα για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας. Οπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης πορείας, «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή»!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: