Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


 ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ, ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ!



Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας ακόμα και οι ευθείες απειλές για απόλυση των ημερών που ακολούθησαν το τελεσίγραφο του CEO μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε η Διοίκηση έφεραν. 

Πριν στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ που απροκάλυπτα σπρώχνει τους εργαζόμενους να πάνε στην INTRUM γιατί αυτό έχει υποσχεθεί στους τραπεζίτες, που δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για την τρομοκρατία και τις ευθείες απειλές για απόλυση που δέχονται “κατά μόνας” οι εργαζόμενοι από τα στελέχη της τράπεζας, που κάνει πως δεν ξέρει ότι αυτοί που έχουν ήδη απαντήσει ΟΧΙ καλούνται για δεύτερη φορά να απαντήσουν, η Διοίκηση ξαναχτυπάει:

Στέλνει σε όλη την Τράπεζα “πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος” για την INTRUM. Μήπως σκοπεύει να βάλει στο πακέτο και τις απειλές;

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από την πρώτη στιγμή λέει ότι οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν μόνο το RBU, ούτε μόνο την Πειραιώς. Και τα σχέδια των τραπεζιτών για μείωση του προσωπικού δεν τα αντιμετωπίζεις με συμφωνίες για “εθελοντική” συμμετοχή αλλά με κίνημα ισχυρό, οργανωμένο, με σωστό προσανατολισμό που δε θα διστάζει να βάλει στο στόχαστρο και τις επιχειρηματικές επιλογές και συμφωνίες όταν αυτές βάζουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζόμενων. 

Οι εργαζόμενοι στα RBU αναμφισβήτητα μετράνε νίκες κάθε μέρα: απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στους συνδικαλιστικούς υπαλλήλους τους σε ΟΤΟΕ και επιχειρησιακά σωματεία. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και τώρα πρέπει να μπουν στη μάχη και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Πειραιώς.

ΥΓ: Τώρα που η Τράπεζα καλεί το σύνολο του προσωπικού να πάει στην INTRUM και δεν περιορίζεται στο RBU, μήπως εκείνοι οι συνδικαλιστές που τόσο καιρό πασχίζουν να πείσουν τους συναδέλφους ότι πρέπει να πάνε στην INTRUM, ότι όλα τους τα δικαιώματα είναι διασφαλισμένα, ότι θα έχουν την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα, ότι η Τράπεζα μπορεί να κινδυνεύει αλλά στην INTRUM θα έχει δουλειά, να κάνουν πρώτοι αίτηση να πάνε; Περιμένουμε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: