Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ;;


ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΜΜΕ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 1.300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται λυσσαλέα κλιμάκωση εκβιασμών, άνευ προηγουμένου, από τα στελέχη της τράπεζας, που αρνούνται να δεχτούν την ωμή πραγματικότητα των αποτυχιών τους.
 
Παράλληλα διάφοροι «αδέσμευτοι» μηχανισμοί της ενημέρωσης, που αποτελούν το μακρύ χέρι των συμφερόντων της Τράπεζας, γραφεία τύπου, καθώς και ποικίλοι καλοπληρωμένοι γραφιάδες μηχανισμών γκεμπελικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο έχουν ξεσαλώσει κυριολεκτικά προκειμένου να πειστούν 1.300 εργαζόμενοι να απολυθούν «εθελοντικά» από την Τράπεζα! 

Η Τράπεζα αλωνίζει ανενόχλητη και δε δίνει λογαριασμό σε κανένα. Η Συμφωνία έχει γίνει κυριολεκτικά «κόσκινο» από τα μαντρόσκυλα της τράπεζας, που είχαν το θράσος να μας παραμυθιάζουν το προηγούμενο διάστημα θεωρητικά με Κώδικα Δεοντολογίας και Ηθικής, Αρχές, Στόχους, Αξιολογήσεις, Πρωινά με τα στελέχη και άλλες τέτοιες γελοιότητες! Τώρα λοιπόν στην Πράξη που ο Βασιλιάς και η σφιχτή Εταιρική Διακυβέρνηση του ξεβρακώθηκε και μόνο οι ίδιοι αρνούνται να το παραδεχτούν, κλιμακώνουν και τις αυθαιρεσίες και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Ας το πάρουν απόφαση στου βοδιού το κέρατο να κρυφτούν θα έχουν μπροστά τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. 

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά τα αδιανόητα και καταστρατηγείται κάθε έννοια σεβασμού στην προσωπικότητα, στην ελευθερία της γνώμης και των αποφάσεων εν τέλει των ίδιων των εργαζομένων, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται απελπιστικά μόνοι και απροστάτευτοι. Οι εργατοπατέρες (ΟΤΟΕ & ΣΕΤΠ) που είναι υπεύθυνοι (με τις υπογραφές τους) για την τήρηση της Συμφωνίας και του εθελοντικού χαρακτήρα της μετακίνησης από την Τράπεζα στην εταιρεία διαχείρισης δεν έχουν αρθρώσει ούτε λέξη και έχουν εξαφανιστεί από τους χώρους δουλειάς με διακριτικό τρόπο, αφήνοντας να δράσει το γνωστό «παρακράτος των στελεχών» ανενόχλητο και όταν βγουν να μιλήσουν στο τηλέφωνο με κάποιον συνάδελφο πασχίζουν προφορικά να τον πείσουν να δεχτεί να πάει στην εταιρεία, γιατί αλλιώς μάλλον θα ακολουθήσουν απολύσεις!! Τέτοιοι ήταν πάντα οι συνδικαλιστές που μετέτρεψαν τα σωματεία σε ΜΚΟ! 
 
Από κοντά διάφορες οικονομικές ιστοσελίδες, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέλεγαν για την καθημερινή ενημέρωσή τους, επειδή τις θεωρούσαν αδέσμευτες, ακομμάτιστες, άχρωμες, άοσμες και άλλα τέτοια ουδέτερα, τώρα στην κρίσιμη ώρα της σύγκρουσης διαπιστώνουν ότι παίζουν βρώμικο ρόλο και είναι με την εργοδοσία. Συνάδελφοι, στην ταξική πάλη και σ’ αυτές στις κρίσιμες στιγμές της ταξικής μάχης δεν υφίσταται ουδετερότητα. 
 
Καμία υποχώρηση. Κανένας συμβιβασμός.
Κρατάμε γερά τη νίκη στα χέρια μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: