Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ....ΤΙ ΕΝΩΣΕΙ....!

Πολύ μας άρεσε αυτό το  "Η ισχύς εν ...τι ενώσει για το πολύπαθο Ταμείο", που διαβάσαμε στη τελευταία ανακοίνωση του προέδρου σδ. Καλόγηρου!  Μας θύμησε το περίφημο Τί  τηνικάδε ἀφῖξαι, ὦ Κρίτων ;  ἢ οὐ πρῲ ἔτι ἐστίν;" του Σωκράτη από τον Κρίτωνα του Πλάτωνα.  

Μόνο που τώρα έχει ξημερώσει αρκετά και οι εργαζόμενοι βλέπουν ξεκάθαρα τι γίνεται!  Αμα δεν το κατέχεις βρε πρόεδρε, τι τις θες τις ελληνικούρες;;  Πες το με δικά  σου λογια!

Και άσε εκείνο το ...πολύπαθο Ταμείο, που σε μεγάλο βαθμό, το έφτασε ως εδώ η παράταξή σου η πρώην ενιαία ΔΑΚΕ, να βρεί επιτέλους το δρόμο του με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων!  Εσύ ήσουν πρόεδρος και παραιτήθηκες, δεν συμμετείχες στις εκλογές και πετάς μέχρι σήμερα πέτρες απ' έξω! Τώρα σ' έπιασε ο πόνος;

Οσο για το σοβαρό θέμα της Ενότητας και της "Ισχύος εν τη ενώσει", εμείς το έχουμε ως πάγια θέση και αρχή μας εδώ και 37 χρόνια!  Το παλέψαμε ακόμη και όταν μας έκανες προσφυγή στο Πρωτοδικείο, (και την έχασες), το 1991, γιατί είχαμε βγάλει ....1 έδρα(!) στο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ!  Εσύ πότε θυμήθηκες την ενότητα; 

Και όταν βέβαια αγωνιζόμαστε για την ενότητα, το παλεύουμε στη πράξη και όχι στα λόγια!  Και εννοούμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και όχι ενότητα "ΚΟΡΥΦΩΝ" και μάλιστα με εκείνους που ενταφίασαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων και βυσσοδομούν σήμερα κατά του Ταμείου! 

Και τέλος πάντων, επειδή αρχίζουμε και μπερδευόμαστε, πες μας ακριβώς που καταλήγεις; Γιατί τη μια μέρα το πρωί αναγορεύεσαι ...πρόεδρος της Γ.Σ  και την επόμενη μέρα ...πρόεδρος του Ταμείου! Κατέληξε σε παρακαλούμε, για να ησυχάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: