Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ σδ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ  - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

        
ΑΘΗΝΑ 19-06-2015  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Πραγματοποιήθηκε στις 16/6/2015 τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, έπειτα από προσφυγή του σδ.  Διονύση Γεωργούλη,   για το θέμα της μή χορήγησης του ανθυγιεινού επίδοματος  και της άδειας που προκύπτει  από αυτό.  Μετά από σχετική συζήτηση,  η επιθεωρήτρια του Υπουργείου καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει τις ισχύουσες νομοθετικές και συλλογικές διατάξεις εργατικής φύσεως.


Η απόφαση από μόνη της, όπως θα δείτε και στα επισυναπτόμενα πρακτικά, αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον συνάδελφο Γεωργούλη, ανοίγει το δρόμο της διεκδίκησης  για όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στη κατηγορία αυτή και αποτελεί  ορόσημο απαράδεκτης και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, που ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! 


Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του προεδρείου του σωματείου που είναι λάβρο στις ανακοινώσεις  κατά συναδέλφων αλλά  ουσιαστικά αφήνει τον κάθε συνάδελφο μόνο του να διεκδικήσει τα δικαιώματα του! 


Είχαμε στείλει παλαιότερα ώς παράταξη,  στις  10/12/14 και στις 14/1/2015 επιστολές προς το Προεδρείο όπου αναλύαμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ζητούσαμε να τεθεί ως θέμα στο Δ.Σ και να συζητηθεί ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες και να το διεκδικήσουμε ως σωματείο, παράλληλα με  τις γονικές, ονομαστικές και ολιγόωρες άδειες  που χάθηκαν και αυτές από την απραξία του Προεδρείου του σωματείου μας.


Το Προεδρείο απέρριψε το αίτημα να φέρει αυτά τα θέματα προς συζήτηση και επανειλημμένα με ανακοινώσεις του καλούσε τον συνάδελφο Δ.Γεωργούλη να προσφύγει μόνος του, καγχάζοντας πως «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα   Τι έχουν να πουν τώρα;


Πέρα από το γεγονός της δικαίωσης του συνάδελφου Γεωργούλη, εμείς λέμε αλλοίμονο  αν ο κάθε συνάδελφος, θα έπρεπε να προσφεύγει μόνος του στη διεκδίκηση εργατικών δικαιωμάτων και μάλιστα Κλαδικών!   Ποιό το νόημα τότε της συλλογικότητας, ποιά η έννοια του σωματείου, για ποιό λόγο  τελικά πληρώνουμε εισφορές;  


Πρέπει ακόμη να πούμε, ότι το Προεδρείο κινήθηκε ρεβανσιστικά με ανακοινώσεις εναντίον του συναδέλφου, επικαλούμενο την αντίδραση που είχε υπάρξει κατά την υπογραφή της επιχειρησιακής τον Αύγουστο του 2012, όπου καλούσε μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων (300-350 άτομα) τότε, να αποδεχθεί μειώσεις παράνομα και αντίθετα με την νομοθεσία, εκτελώντας τις επιταγές της διοίκησης των Γάλλων, κάτι το οποίο συνέβει τελικά τον επόμενο χρόνο! Δηλαδή το προεδρείο θεωρεί πως θα έπρεπε άκριτα  να δεχθούμε τις όποιες μειώσεις μας πρότειναν!   


Αν τα μέλη του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ και ο συμβουλάτοράς τους, θεωρούν πως αυτό που κάνουν λέγεται συνδικαλιστική δράση(!), τότε είναι βαθειά νυχτωμένοι και θα το καταλάβουν πολύ σύντομα!


Σας παραθέτουμε το πρακτικό της εργατικής διαφοράς από την Επιθεωρήτρια του Υπουργείου Εργασίας και το σώμα Επιθεωρητών Εργασίας: 






Δεν υπάρχουν σχόλια: