Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΗ....! (ή ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ!)

 
Είναι απαράδεκτο για τον ΣΥΓΤΕ, που αντί να ασχολείται με τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα και την αντεργατική στάση της εργοδοσίας, κάνει καθημερινή του  σημαία, τη προσωπική αντιπαράθεση και τη διαπόμπευση εκλεγμένων μελών του Δ.Σ με προσωπικά τους στοιχεία,  χρησιμοποιώντας (για το λόγο αυτό), παράτυπα τον μηχανισμό και τη σφραγίδα του Σωματείου, παρά το γεγονός ότι το καταστατικό αναφέρει πως το Συλλογικό όργανο, είναι όργανο όλων των εργαζομένων και ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ! 


Καταλαβαίνουν που οδηγούν τα πράγματα με αυτή τους τη τακτική, ειδικότερα τα νεότερα μέλη του προεδρείου που υπογράφουν κάθε φορά  φαρδιά - πλατιά;  Καταλαβαίνουν  ότι έτσι ενισχύουν τις αντεργατικές προθέσεις και τη τακτική της εργοδοσίας, απέναντι στα εργασιακά προβλήματα και το συνδικαλιστικό κίνημα; Δεν τους νοιάζει ή έχουν άλλο στόχο;

Μέχρι που θα κατρακυλήσει η απαξίωση του συνδικαλιστικού οργάνου; Φτάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε στη τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΓΤΕ, ακόμη και ......σεξιστικού περιεχομένου υπονοούμενα όπως, ".....Πόσο άντρας πρέπει  να νοιώθεις..κλπ."(!)  Και αυτό, από τον Σύλλογο όλων των εργαζομένων(!) και όχι από κάποια παράταξη, (που και αυτό θα ήταν απαράδεκτο). Μήπως μετά και από αυτόν τον ευτελισμό, θα πρέπει όλοι άμεσα να σκεφθούμε την ανάγκη ύπαρξης ΕΝΟΣ μαζικού και αγωνιστικού Σωματείου στο χώρο της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ;  


Αλλά και στην ουσία να πάμε  - αν είχε κάποιος το κουράγιο να τα διαβάσει όλα  - το ερώτημα είναι, γιατί συνάδελφοι του προεδρείου, αν αληθεύουν αυτά, τον είχατε υποψήφιο τον συγκεκριμένο συνάδελφο στο ψηφοδέλτιό σας;  Θα είχε αξία να τα λέγατε αυτά πριν και όχι τώρα που αποχώρησε από εσάς!  Αρα υπάρχει σκοπιμότητα!  


Τελικά με το κατάντημα του ΣΥΓΤΕ, η εργοδοσία μαθαίνει τα πάντα και δεν χρειάζεται τις δικές της υπηρεσίες!  Πέραν των άλλων, διαβάζουμε στις "ανακοινώσεις" του ΣΥΓΤΕ και ποιά ώρα ....τελειώνουν τα Διοικητικά Συμβούλια(!) και αν οι εκλεγμένοι και μη αποσπασμένοι σύμβουλοι, ......γυρίζουν στην εργασία τους και δεν είναι ....λουφαδόροι(!!). (Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα!). Μην ανησυχείται βρε συνάδελφοι του προεδρείου, η εργοδοσία της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, έχει τα μέσα να "τσεκάρει" τις απουσίες, δεν χρειάζεται τέτοια σπουδή εκ μέρους σας!  Ούτε τα ....κινητά τηλέφωνα(!) που βγάζετε στον αέρα! Τα γνωρίζουν προφανώς οι διοικούντες, μην έχετε άγχος!  Στο τέλος με αυτά τα "κουτσομπολιά", δεν αποκλείετε να σας δούμε και στα .....μεσημεριανά των καναλιών! Εχετε ταλέντο!  

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο, να στείλουν επιστολή στον Σύλλογο Συνταξιούχων με τη σφραγίδα του ΣΥΓΤΕ, για αποφάσεις σχετικά με αιτήματα των συνταξιούχων, αναφέροντας ποιοί υπερψήφισαν και ποιοί όχι!  Ποιό είναι το νόημα αυτής της πράξης; Σαφώς να στοχοποιηθεί στους συνταξιούχους, άλλος συγκεκριμένος συνάδελφος για την άποψή του!  Ετσι ικανοποιούνται φαίνεται, οι συνάδελφοι του προεδρείου και γεμίζουν τη καθημερινή τους δράση! 


Και δυστυχώς ο Σύλλογος συνταξιούχων, (που και αυτός θεωρητικά είναι Σύλλογος ΟΛΩΝ των νυν και μελλοντικών συνταξιούχων), υιοθέτησε άκριτα αυτή τη πρακτική και δεν έχασε την ευκαιρία να ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ την επιστολή ΑΜΕΣΩΣ στο Blog του!  Μη τυχόν δηλαδή, πάει πίσω ο ΣΣΓΤΕ στη διαπόμπευση του συναδέλφου για την "αιρετική" του άποψη!


Για να κλείσουμε το σημείωμα τούτο να πούμε και το εξής κωμικοτραγικό:  Στην επιστολή του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, αναφέρεται σε ένα σημείο πως στο αίτημα για την αποστολή ενός καναπέ στα γραφεία του Συλλόγου συνταξιούχων, η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΓΤΕ, ήταν πως μόνο με ....ομόφωνη απόφαση θα τον έδιναν! Ετσι αφού μειοψήφισε ο συγκεκριμένος συνάδελφος, ΚΑΝΑΠΕΣ ΓΙΟΚ!  Εδώ γελάνε όλοι!  


Κυρίες και Κύριοι του προεδρείου, παλαιότεροι και νέοι,  θέλουμε να σας ρωτήσουμε ειλικρινά:  Για εργασιακά θέματα, Επιχειρησιακές Συμβάσεις, επιτροπές,  παραβιάσεις οργανισμού και ωραρίου, Ταμείο και για τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ.! Εντάξει σας καταλαβαίνουμε! Αλλοίμονο!  Για τον ΚΑΝΑΠΕ όμως, τι αισθανθήκατε ξαφνικά  όλοι και θελήσατε ....ΟΜΟΦΩΝΙΑ;;;  Ποιά ειμαρμένη σας οδήγησε σ' αυτή τη ...σοφή απόφαση αφού γνωρίζατε την άποψη του συναδέλφου;;  Τι υποκρισία είναι αυτή; Μήπως δεν θέλατε να δώσετε τον .....ΚΑΝΑΠΕ(!) και βρήκατε εξιλαστήριο θύμα να εκθέσετε, κατά το "μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια" αφού φαίνεται πως "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει"; 

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΟΥΑΙ ΤΩ ΑΝΟΗΤΩ!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: