Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ.,  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.,    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 Αθήνα, 4/8/2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ


Μνημείο ενδοτισμού και ηττοπάθειας είναι η τελευταία ανακοίνωση του Προεδρείου για την απόφαση του 2ου΄βάθμιου για την προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων της Πρώην Αγροτικής (ΣΕΤΑΠ).


Επαίρονται γιατί όπως λένε απορρίφθηκε η προσφυγή  του ΣΕΤΑΠ και αυτό στοιχειοθετεί  απόδειξη για την ορθότητα της δική τους απόφασης να μην προσφύγουν στον ΟΜΕΔ για την δική μας επιχειρησιακή  που έληξε χωρίς να κάνουν τίποτα!!!



Μα άμα είναι έτσι δεν θα έπρεπε οι άνθρωποι να αγωνίζονται για τα δίκαια τους ούτε να πολεμάνε το άδικο και όταν τους «χτυπάνε» οι άλλοι που φαίνονται δυνατότεροι.


Με τον φόβο δεν κερδήθηκε ποτέ τίποτα. «Καμία μάχη δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί».



Καταρχήν η λογική του συμψηφισμού που επιχειρείτε είναι τραγικά απαράδεκτη. Εδώ η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΕΤΑΠ δεν πήρε θέση και το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ δρώντας άλλη μια φορά «εργοδοτικά» πανηγυρίζει απόφαση κατά των εργαζομένων. Να κάνουμε και μια αφελή ερώτηση. Από πού που άραγε είχατε πρόσβαση στην πρωτότυπη απόφαση; Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον δούρειο ίππο σας.



Κύριοι δεν είναι η πρώτη φορά που η «τυφλή» δικαιοσύνη δεν δικαιώνει τους εργαζόμενους στους αγώνες τους με αποφάσεις κυρίως των ανωτάτων οργάνων της. Καλό θα ήταν να «διαβάσει» κάποιος την σύνθεση της επιτροπής που πήρε την απόφαση για να καταλάβει πολλά. Η απόφαση ήταν πλειοψηφική με 2 μέλη της στα 5 να έχουν αντίθετη άποψη και ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα του ΣΕΤΑΠ ότι είναι ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος λόγω της άπρακτης παρέλευσης και μη προσφυγής εντός 10 ημέρου κατά του ΣΕΤΠ για την άσκηση της αντιπροσωπευτικότητας.



Ουσιαστικά σε αυτό το νομικό επιχείρημα στηρίχτηκε η απόφαση. Όμως η Αγροτική έδωσε έναν αγώνα κέρδισε αρκετά πράγματα στην πορεία, ανάγκασε την εργοδοσία να κάνει παραχωρήσεις, πήγε άρον – άρον σε υπογραφή με τον ΣΕΤΠ όπου δεν τόλμησαν να κάνουν νέες μειώσεις και όλα αυτά γιατί το πάλεψαν.



Η δική μας η περίπτωση από την άλλη δεν έχει σχέση με της Αγροτικής. Τελείως διαφορετικό το πλαίσιο και η διεκδίκηση. Εμείς είμασταν αντιπροσωπευτικό σωματείο και είχαμε δικαίωμα να προβούμε σε σύναψη νέας επιχειρησιακής και εφόσον η Τράπεζα δεν ήθελε, να προσφύγουμε στον ΟΜΕΔ αλλά και δικαστικά πριν παρέλθει ανεπιστρεπτί το τρίμηνο της μετενέργειας.


Έπρεπε να υπάρχει συνέχεια και να διεκδικηθεί το αυτονόητο. Μάλιστα με το ακροτελεύτιο όρο που υπάρχει στην τελευταία επιχειρησιακή που υπέγραψε ο ΣΕΤΠ και λέει:


«Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί από τις κλαδικές Σ.Σ.Ε. Τραπεζών ή καθ' οιονδήποτε άλλο τρόπο και βρίσκονται σε ισχύ κατά το χρόνο υπογραφής της παρούσας Ε.Σ.Ε.Ε., δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν»  και κατά την ομολογία του νομικού μας συμβούλου Κου Καρούζου σε συνεδρίαση του Δ.Σ μας ευνοούσε σε θέμα προσφυγής καθώς αυτή θα είχε γίνει πριν την υπογραφή της τράπεζας για την νέα επιχειρησιακή με τον ΣΕΤΠ.



Δεν διεκδικήθηκαν από το Προεδρείο τα κεκτημένα τόσων χρόνων με την δικαιολογία ότι μπορεί να χάναμε; Αρκέστηκαν σε ευχολόγια και υποσχέσεις με την καθοδήγηση του συμβουλάτορα – αλήθεια θα δημοσιοποιήσετε ποτέ το τι λέγατε πίσω από τις κλειστές πόρτες με την διοίκηση Καραμούζη τον Κο Γεωργίου και Λεκκάκο;  Έχετε κρατήσει πρακτικά για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι το τι ελέγχθει πριν την συγχώνευση και τι ακριβώς διαπραγματευτήκατε;



Στο μεταξύ για όσο διάστημα θα διαρκούσε η διαδικασία θα ίσχυαν στο ακέραιο όλα τα επιδόματα, άδειες κ.λπ. που κατήργησε η Πειραιώς. Όλα αυτά τα αποσιωπείτε , εμφανίζοντας το μαύρο άσπρο και προβάλλετε το επιχείρημα ότι καλά κάναμε και δεν προσφύγαμε γιατί θα χάναμε! Δυστυχώς σας το έχουμε ξαναπεί. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΦΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Παραιτηθείτε να λήξει πλέον αυτή η φαρσοκωμωδία. Και το λαγούμι εσείς πρέπει να ψάξετε να το βρείτε για να κρυφτείτε και όχι εμείς.



Μιλάτε για υπεύθυνη στάση και για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Πως ακριβώς τα διεκδικείτε; Παίρνοντας την απόφαση να μην κάνετε τίποτα;;



Υ.Γ Ερώτημα από το απροσκύνητο γαλατικό χωριό. Με τις εκκρεμότητες της δικαιοσύνης που βρίσκεστε;


 
                           ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ., ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ., ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: