Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ INTRUM!

Και αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων στις Τράπεζες γιατί αν περάσει αυτή η προσπάθεια της εργοδοσίας στην Πειραιώς, αύριο θα κλείνουν ένα κατάστημα και θα απολύονται οι εργαζόμενοι σε αυτό, θα "στέλνουν" εκτός κομμάτια της Τράπεζας και θα βρισκόμαστε στο δρόμο πριν το καταλάβουμε.
Η Διοίκηση της Τράπεζας που ανενόχλητη εδώ και πολλούς μήνες τρομοκρατεί και εκβιάζει τους συναδέλφους του RBU και όχι μόνο, υλοποιεί τις απειλές της και προχωράει σε ομαδικές απολύσεις 24 συναδέλφων για πρώτο πιάτο και έπεται συνέχεια.
Αποδεικνύεται περίτρανα το πραγματικό περιεχόμενο της περιβόητης συμφωνίας, με την οποία πέτυχε η Τράπεζα να μπει ταφόπλακα στις κινητοποιήσεις. Και αν μπορεί τόσο εύκολα μια Τράπεζα να κάνει απολύσεις (που δεν έχουν γίνει μετά τη Χούντα) φανταστείτε πόσο εύκολο θα είναι να γίνουν απολύσεις στην INTRUM και στην κάθε INTRUM.
Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα ότι η απραξία των πλειοψηφιών συλλόγων και ΟΤΟΕ, όλο αυτό το διάστημα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια μόνο τη Διοίκηση ωφέλησε.
Μετά την αυριανή κινητοποίηση απαιτείται τα αρμόδια όργανα να πάρουν αποφάσεις για προκήρυξη απεργίας για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ημέρα της τριμερούς στο Υπουργείο όπου θα πρέπει να γίνει και μαζική συγκέντρωση, με περιφρουρήσεις και κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών.
Από αυτή τη μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Γιατί αν η εργοδοσία υλοποιήσει τα σχέδιά της, σύντομα θα έρθει η σειρά όλων μας. Να πάρει το μήνυμα η Τράπεζα ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι την ανάκληση ΟΛΩΝ των απολύσεων, μέχρι την τοποθέτηση ΟΛΩΝ όσων δεν επιθυμούν να πάνε στην INTRUM.
Και το ξαναλέμε: Όποιος θεωρεί ότι είμαστε υπεράριθμοι να φύγει πρώτος και να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Εμείς εδώ δουλεύουμε για το ψωμί το δικό μας και της οικογένειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: