Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια σφοδρή επίθεση στο ασφαλιστικό. Ε.Ε., βιομήχανοι, ασφαλιστικές εταιρίες, τα Funds έδωσαν εντολή: Τελειώστε με την κοινωνική ασφάλιση. Και η σημερινή κυβέρνηση βάζει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με την ομολογία του υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση, αποτελεί συνέχεια της υποχρέωσης που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέλαβαν απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργήσουν δηλαδή τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και να απαλλάξουν το κράτος από την δέσμευση να καταβάλλει κονδύλια για τη συντήρησή του και την εργοδοσία από την υποχρέωση να πληρώνει «το αντιανταγωνιστικό» μη μισθολογικό κόστος- εισφορές στα ταμεία.

         Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, με τη μετατροπή του ΕΤΕΑΕΠ σε επαγγελματικό ταμείο, η σύντομα προβλεπόμενη ελλειμματικότητά του και η ενσωμάτωσή του στον ΕΦΚΑ προσδιορίζουν μια καταστροφική πορεία για το σύνολο του συνταξιοδοτικού συστήματος (κύριας και επικουρικής σύνταξης), που θα εξαφανίσει οριστικά τα όποια κοινωνικά χαρακτηριστικά του και θα το μετατρέψει σε μια τεράστια κερδοφόρα επιχείρηση για το μεγάλο κεφάλαιο, με την καταλήστευση των αποθεματικών του, όπως έκαναν δεκαετίες τώρα με το ΙΚΑ και την επενδυτική εκμετάλλευση των εισφορών των ασφαλισμένων με θύματα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. Πρέπει να το αποτρέψουμε. Να εμποδίσουμε τα καταστροφικά σχέδιά τους.      Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω τις συντάξεις που μας έκλεψαν. Απαιτούμε την επιστροφή των ληστεμένων αποθεματικών των ταμείων μας. Είναι ο δουλεμένος κόπος της ζωής όλων μας.


Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη να βροντοφωνάξουμε όλοι: Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Δώστε πίσω τα κλεμμένα.

     Η προσυγκέντρωση του συλλόγου μας είναι στη γωνία Κοραή και    Σταδίου 11.30 π.μ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: