Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ, ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 30 ΙΟΥΛΗ 2012.


Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Ιούλη καλεί τους τραπεζοϋπάλληλους το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής και να απαντήσουν στα σχέδια τραπεζιτών, συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που σημαίνει για τους εργαζόμενους απολύσεις και ακόμη χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Τους καλεί να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

  • Καμιά απόλυση, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Οχι στην πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
  • Καμιά μείωση μισθών, κλαδική σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δίνοντας εξετάσεις στην ΕΕ και υπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η ανακεφαλαιοποίηση δεν υπηρετεί καμία ανάγκη των εργαζομένων του Κλάδου μας, ούτε του ελληνικού λαού. 

Είναι ανάγκη τώρα να ξεσηκωθεί κίνημα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Η συμμετοχή μας στον αγώνα μπορεί να αποτελέσει το μόνο εμπόδιο για να καθυστερήσει και να ανατρέψει την πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή μας. 

Ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύει στην κατάργηση των όρων του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, στη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: