Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν, χτες, οι τραπεζοϋπάλληλοι της χώρας. Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας ώστε να δοθεί απάντηση στα σχέδια συγκυβέρνησης, τραπεζιτών και τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα σημάνουν απολύσεις και ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους.

Σε αυτό το πλαίσιο σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, με την οποία άνοιξε ουσιαστικά ο «χορός των ιδιωτικοποιήσεων». Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ κλιμακώνουν τον αγώνα τους καθώς από σήμερα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Χθες, στο πλαίσιο της απεργίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση προχώρησαν σε συνέλευση, προκειμένου να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.  

Χθες βράδυ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια του οποίου η ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), έχοντας 170 υπογραφές εργαζομένων, ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: