Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.


ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ «ΕΝΩΤΙΚΟΥ» ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ «ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»  ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ …ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ;;



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το προεδρείο του «Ενωτικού» στον ΣΥΓΤΕ, συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της σιωπής και δεν ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. – παρά τις συνεχείς επιστολές - για τις εξελίξεις σχετικά με τη πορεία της Γενικής τράπεζας και τις διεργασίες για τη κατάρτιση νέας Επιχειρησιακής σύμβασης, όπου είναι διάχυτες οι φήμες για μειώσεις μισθών κατ’ απαίτηση της εργοδοσίας.  

Τους προειδοποιούμε ότι αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες! Οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν νέες μειώσεις μισθών, μπροστά μάλιστα στα καινούργια χαράτσια και τη δυσβάστακτη φορολογία εισοδήματος, που έρχεται! Τα διάφορα επιχειρηματικά σενάρια για τη στάση της Societe απέναντι στη Γενική, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ! Οι εργαζόμενοι  στη Γενική, έχουν ήδη πληρώσει πολλά για τη κερδοφορία της  Societe και του τραπεζικού κεφαλαίου!   Καλούμε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να πάρει επιτέλους θέση πάνω σ’ αυτό!     

Υπενθυμίζουμε άλλωστε στον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου, ότι είναι νωπή ακόμη η περίφημη …Συμβολαιογραφική πράξη(!), που υπέγραψαν μέσω του προέδρου, τον Δεκέμβριο του 2010, λίγο πριν τις τότε αρχαιρεσίες του ΣΥΓΤΕ, όπου ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ»!  Γιατί σήμερα δεν λένε κουβέντα για το περιεχόμενο αυτής της πράξης;  Άλλαξαν θέση ή υπάρχουν πιέσεις άνωθεν; 

Εμείς πάντως, για τη δική σας ενημέρωση, παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της Συμβολαιογραφικής πράξης, όπως κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια σε όλο το δίκτυο με e- mail:  

«Συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα Πέμπτη και ώρα 10.15 π.μ. και μετά από πρότασή μου, υπέγραψα, ως επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και όντας εξουσιοδοτημένος από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, συμβολαιογραφική πράξη ενώπιον της Συμβολαιογράφου Αθηνών, Παρασκευής Μανώλη Παπαντώνη, στην οποία δήλωσα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου η παράταξή μου δεν θα προτείνει, ούτε θα συναινέσει σε τυχόν πρόταση της Τράπεζας για τροποποίηση των διατάξεων του Οργανισμού Προσωπικού που ισχύει σήμερα στη Τράπεζα και διέπει τους όρους εργασίας των υπαλλήλων. Επιπρόσθετα μετά από δική μου και πάλι πρόταση, δήλωσα ότι δεν θα συναινέσω σε οποιαδήποτε επί τα χείρω τροποποίηση ή κατάργηση όρων που έχουν αποτελέσει περιεχόμενο Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχει καταρτίσει ο Σύλλογος με τη Τράπεζα. Ήταν μια γενναία και καθαρή πρόταση που ολοκληρώθηκε με τη ρητή αποτύπωση της δέσμευσής μου. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίσω τους συναδέλφους φροντίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υπάρξει παρακαταθήκη για τους επόμενους. Ενώπιον του συμβολαιογράφου παρέστη και ο συνάδελφος Πολύζος Φάνης από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Υπογράψαμε και οι δύο την σχετική συμβολαιογραφική πράξη και θα σας την παραθέσουμε άμεσα αυτούσια μέσω του email του Συλλόγου.

Συνάδελφοι, για τέτοια σοβαρά ζητήματα στόχος και σκοπός μας είναι η ενότητα.

Αυτή είναι η αταλάντευτη γραμμή και κατεύθυνση που ακολουθώ επί τριάντα συνεχή έτη και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να ακολουθώ, γιατί πάνω από όλα πρώτιστο μέλημά μου αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με εντολή – εξουσιοδότηση της εκτελεστικής γραμματείας του Ενωτικού Συλλόγου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ» 



Καλούμε τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του «Ενωτικού», να φέρουν στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ το θέμα αυτό, να στηρίξουν τη θέση τους που υπέγραψαν τότε στη συμβολαιογραφική πράξη και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να σταματήσουν οι παραβιάσεις του Οργανισμού και να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για νέες μειώσεις μισθών.

Σε αντίθετη περίπτωση, εμπαίζουν, αποπροσανατολίζοντας για μια ακόμη φορά, τους συναδέλφους, προκειμένου να υφαρπάσουν και πάλι ψήφους, μπροστά στις αρχαιρεσίες!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: