Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ!


Ρύθμιση - κοροϊδία για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που βουλιάζουν στη φτώχεια, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, ύστερα από συνεννοήσεις με την τρόικα. 

Στις νέες ρυθμίσεις, που αναμένονται στη Βουλή ως τον Ιούνη, θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όσοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία και άνεργοι, εάν έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, εφόσον μειώθηκε τουλάχιστον κατά 20% από το 2010 και μετά. 

Επίσης, οι πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με ανώτατο όριο καθαρού οικογενειακού εισοδήματος τις 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση:
  • Το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10.000 ευρώ
  • Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ αντικειμενική αξία.
  • Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων (κεφάλαιο) δεν θα ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά τα μη ληξιπρόθεσμα δάνεια (!), για τα οποία ισχύει προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Προβλέπει: Περίοδο ισχύος του προγράμματος - περίοδο «χάριτος» την ονόμασαν - διάρκειας 48 μηνών. Επιβάρυνση του νοικοκυριού μέχρι το 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος. Αναπροσαρμογή της δόσης ανάλογα με τις μεταβολές εισοδήματος. Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατ' ελάχιστο 48 μήνες και αποπληρωμή με τους όρους της αρχικής σύμβασης, μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος.

Ειδικά για καθαρά ετήσια εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, οι δόσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου «χάριτος» θα διαμορφώνονται με επιτόκιο 1,5%. Για τους άνεργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, προβλέπεται μόλις ένα εξάμηνο μηδενικών καταβολών, με απαλλαγή από δόσεις. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: