Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ!


Με εκβιασμούς και απειλές για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων επιχειρεί η συγκυβέρνηση να μαζέψει τα ασήκωτα χαράτσια και τους φόρους που συνεχίζουν να στοιβάζονται στα εμφανιζόμενα «ληξιπρόθεσμα χρέη» της εφορίας.

Αποδέκτες της βαρβαρότητας του κεφαλαίου είναι 2,5 εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που τις μέρες αυτές παραλαμβάνουν τις «προειδοποιητικές επιστολές» του υπουργείου Οικονομικών και που καλούνται να πληρώσουν άμεσα τις «οφειλές» τους. 

Το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι αφορά σε χρέη μέχρι 3.000 ευρώ ακόμη και για ποσά κάτω από τα 1.000 ευρώ! Τα μέτρα αυτά δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα. Προκύπτουν ανάγλυφα από πρόσφατη έκθεση των ΕΕ και ΔΝΤ όπου πρώτη προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση μηχανισμών, όπως οι ίδιοι τονίζουν, «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ». 

Είναι, επομένως, η πολιτική που από κοινού έχουν επεξεργαστεί και διαμορφώσει η συγκυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί.

Το «κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια» είναι η δική μας αντίστοιχη απάντηση στο μέγεθος του πλήγματος που ετοιμάζουν. Στην ανάπτυξη ταξικού πόλου συσπείρωσης θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της καταλήστευσης και απαλλοτρίωσης του λαϊκού εισοδήματος. 

Μετερίζια της αντεπίθεσης να γίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές, το κάθε εργοστάσιο, οι χώροι δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα, οι γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, της φτωχής αγροτιάς. 

Και να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και αποτροπής των κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας μόνος του! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: