Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!

Πριν από λίγες μέρες ο Όμιλος της Πειραιώς ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίων αποχωρήσεων. Παρά το κλίμα  ευφορίας  που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε στους εργαζόμενους, όλες οι παρατάξεις του Ομίλου που συμμετέχουν στο Αγωνιστικό  Μέτωπο  με κοινή ανακοίνωσή τους μίλησαν ότι αυτό ουσιαστικά πρόκειται για "εθελούσιες απολύσεις".

Δυστυχώς συνάδελφοι, τα γεγονότα για άλλη μια φορά μας επιβεβαιώνουν.  Η Διοίκηση της Τράπεζας εντόπισε το πρόβλημα για την .....εξυγίανση(!) και ξεκινά από τις εννέα καθαρίστριες! Τους ζητά να δεχτούν τους όρους της απόλυσης  τους! 

Οταν οι τραπεζίτες  μιλούσαν για συνέργεια και οικονομία κλίμακας αυτό εννοούσαν!

Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι  για όλα τα παραπάνω,  είχαμε προειδοποιήσει όλους αλλά και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ.  Δυστυχώς  το προεδρείο  κατά την πάγια τακτική του εφησύχαζε τους εργαζόμενους και ευχαριστούσε το Διευθύνοντα Σύμβουλο στην πρόσφατη ΓΣ των μετόχων!

Όταν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας  ζήταγαν  από τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ στις αρχές του Μαρτίου να τεθεί το θέμα της εθελουσίας σε ΔΣ,  το προεδρείο μίλαγε για τις τριάντα δύο μετοχές του ΤΑΠΓΤΕ αποπροσανατολίζοντας τους συναδέλφους .  

Όταν βούιζε ο τόπος για  αλλαγή της φυσιογνωμίας   της Τράπεζας  το προεδρείο καθησύχαζε, προβάλλοντας της δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου.  

ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!

Τώρα   που ξεκαθάρισε το τοπίο από τις δηλώσεις του κ. Σάλλα στην Γ.Σ της τράπεζας Πειραιώς, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ το φέρνει θέμα προς συζήτηση σε Δ.Σ  και ο ίδιος το αποσύρει!  ΓΙΑΤΙ;;;;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: