Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΣΤΗ EUROBANK ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ Η PROTON BANK ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Στη «Eurobank» κατέληξαν, όπως αναμενόταν, το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και η «Proton bank».

Με μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε το ελεγχόμενο από την τρόικα, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο λειτούργησε σαν μοχλός για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αναφέρεται, ότι χτες, με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του ΝΤΤ και της PB στην «Eurobank».

Η παράδοση των δύο τραπεζών στη «Eurobank», η οποία έχει περάσει υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ, αποτελεί ένα απτό δείγμα για το πώς οι λύκοι του τραπεζικού κεφαλαίου, λύνουν τις μεταξύ τους διαφορές και τους ανταγωνισμούς που φαίνεται ότι η έκταση και η έντασή τους έχει ευρωενωσιακές διαστάσεις. Στη διαγωνιστική διαδικασία πήραν μέρος και η Εθνική, η Πειραιώς, η Alpha Bank, αλλά με διάφορες δικαιολογίες τις έβγαλαν εκτός. 

Ετσι, μάλλον, προσχεδιασμένα, (λέγεται ότι το ήθελε και η τρόικα), παρέδωσαν στην Eurobank, το ΤΤ και την PB, ώστε η ενιαία πλέον τράπεζα που θα προέλθει από τη συγχώνευσή τους, να μοσχοπουληθεί σε κάποια ευρωπαϊκή - πιθανά γερμανική - τράπεζα, που θα θελήσει να επεκτείνει τις δουλειές της και στις οικονομίες άλλων κρατών.
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: