ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

.

.

.

.

.

.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018: Την πείρα και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη καθώς και τη συνέχεια των αγώνων το επόμενο διάστημα συζήτησε, σε συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισής του στη Βουλή. - Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, όπως αυτές στα δημόσια νοσοκομεία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σύνταγμα, στις 15 Δεκέμβρη, και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν. - Εντείνονται οι δράσεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. - Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν πως διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση μελών Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ



Από συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, λάβαμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση του ΣΥΓΤΕ



ΑΘΗΝΑ 19/5/2017
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,


Στις 11 Μαίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο σωματείο μας με θέμα θέσεις και  προτάσεις  προγραμματισμού  Γενικής  Συνέλευσης – Εκλογών. Το Προεδρείο χωρίς να έχει δική του πρόταση και με δεδομένο ότι ενώ η απόφαση διορισμού επικυρώθηκε τυπικά από το Πρωτοδικείο στις 5 Απριλίου 2017 καθυστέρησε την σύγκλιση του Δ.Σ με αποτέλεσμα αυτή να πραγματοποιηθεί 35 ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου.


Στην εν λόγω συνεδρίαση οι υπογράφοντες καταθέσαμε τις απόψεις μας τονίζοντας ότι το Προεδρείο ηθελημένα :


·         Δεν προέβη σε καμία ενέργεια προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης από τις 5/12/2016 παρά τις επανειλημένες εκκλήσεις μας τόσο στα διοικητικά συμβούλια που έλαβαν χώρα όλο αυτό το διάστημα όσο και μέσω τοποθετήσεων στις ανακοινώσεις μας όπως έχετε διαβάσει και έχετε ενημερωθεί. Έφθασε μάλιστα μέχρι του σημείου να αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του ότι η Γενική Συνέλευση δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία!!!
  

·         Στην βούληση του να εξαντλήσει το 6μηνο από το Πρωτοδικείο άφησε ανεκμετάλλευτο όλο αυτό διάστημα.



Υπενθυμίζουμε ότι εμείς είχαμε προτείνει να γίνει η Γενική συνέλευση με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα με δέσμευση του σωματείου να υπάρξει κάλυψη των εξόδων, πράγμα το οποίο συστηματικά απέφευγε μέχρι πρότινος το Προεδρείο  επικαλούμενο την έλλειψη χρημάτων.



 Αρχικά υπήρξε πρόταση για ημερομηνία διεξαγωγής στις 27 Μαίου  από τα μέλη Μ.Καραηλίδη, Δ.Γεωργούλη αλλά αυτό δεν κρίθηκε εφικτό ελλείψει χρόνου. Κατόπιν αυτού προτάθηκε από Πολύζο.Φ και Ευθυμίου.Γ να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου.



Ύστερα από διαβούλευση και επεξεργασία των κατατιθεμένων προτάσεων των μελών η απόφαση για διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου, λήφθηκε από  όλους τους συμμετέχοντες πλην του συνδ. Καραηλίδη, ο οποίος αποχώρησε πριν το τέλος της συνεδρίασης προβάλλοντας την αντίθεσή του ως προς την ημερομηνία.



Όπως καταγράφηκε στα πρακτικά συμφωνήθηκε να βγεί μια κοινή ανακοίνωση από το δ.σ με τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας για τα συμφωνηθέντα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το Προεδρείο αθέτησε την συμφωνία μας και εξέδωσε ανακοίνωση μόνο με τις υπογραφές των δικών του μελών χωρίς την σύμφωνη γνώμη  μας ως προς το κείμενο,  παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας ως δικές του!!!



Εμείς προσπαθούμε να οικοδομήσουμε την στοιχειώδη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ σε περιβάλλον δύσκολων καιρών για το σωματείο μας  αλλά δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι εκπαιδευμένοι όντες με τις τακτικές του τυχοδιωκτισμού που εφάρμοσαν οι εμπλεκόμενοι με την διοίκηση του ΣΥΓΤΕ τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν κάθε συναινετική πρωτοβουλία.  Όμως οι εργαζόμενοι έχουν και μνήμη και συνείδηση και γνωρίζουν πλέον ότι δεν υπάρχουν σωτήρες διότι η σημερινή συγκυρία έχει απομυθοποιήσει από μόνη της αυτά τα φαινόμενα. Ως εκ τούτου είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΓΤΕ έχει ήδη αποδοκιμάσει τους συγκεκριμένους συναδέλφους και τους υποβολείς τους οι οποίοι είναι πλέον γνωστοί όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν. 



 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,


Δυστυχώς το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ μας έχει αποδείξει με την συνολική δραστηριότητά του ότι είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων και ως εκ τούτου δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να του εμπιστεύεται πλέον το εργασιακό του μέλλον.



Οι επερχόμενες εκλογές είναι η τελευταία μας  ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση και να κρατήσουμε όρθιο το σωματείο μας. Η συμμετοχή όλων μας  στην Γενική Συνέλευση  και στις Εκλογές είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ  προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να αποκτήσει επιτέλους το σωματείο μας φωνή.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: