Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



Από τους συναδέλφους της Γενικής Συμπαράταξης, πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:



ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

29/04/2017

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 Οι υπογράφοντες ως μέλη του Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε καταγγέλλουμε το Προεδρείο για αντικαταστατική λειτουργία διότι δεν συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα, ως οφείλει βάσει του Καταστατικού και ενεργεί αυτόνομα αποφασίζοντας κατά το δοκούν.

Αυτή η πρακτική υποδηλώνει ανάρμοστη άσκηση εξουσίας  διότι αγνοείται παντελώς το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΙΟΙΚΕΙ  τον Σύλλογο σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις του Καταστατικού και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για κάθε θέμα που αναφέρεται στην εκπλήρωση των επιδιωκομένων σκοπών» .

Συνεπώς εκείνο το οποίο αποφασίζει είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι το Προεδρείο ή ο νομικός σύμβουλος. Αυτό που συμβαίνει στο δικό μας το σωματείο είναι ανήκουστο. Έχουμε  ένα Προεδρείο που έχει αυτονομηθεί και στην ουσία έχει καταργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο απαξιώνοντας τα μέλη του.

Ως εκ των παραπάνω αναφερόμαστε ακολούθως σε 2 πρόσφατες περιπτώσεις που το Προεδρείο ενήργησε αυτόνομα και δεν έφερε στο ΔΣ σημαντικά ζητήματα:

-Οι υπογράφοντες στις 13/04/2017 γίναμε αποδέκτες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με αποστολέα την μία εκ των 2 υπαλλήλων του ΣΥΓΤΕ, με την οποία μας κοινοποίησε το ΕΞΩΔΙΚΟ (?) περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς που απέστειλε στην ίδια το Προεδρείο!!! του ΣΥΓΤΕ.

Κατόπιν αυτού μέλος του Δ.Σ και της Γενικής Συμπαράταξης στις 19/4/2017 στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου  έθιξε το συγκεκριμένο θέμα ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν προηγήθηκε απόφαση του Δ.Σ για το ζήτημα της υπαλλήλου αλλά η Πρόεδρος δεν είχε σοβαρά επιχειρήματα.

Πως το Προεδρείο απαξιώνει και ακυρώνει τα  εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό είμαστε εργοδότες της υπαλλήλου; Και σε τι αποσκοπεί το Προεδρείο με αυτή του την πράξη σε σχέση με την υπάλληλο;

 Οι υπογράφοντες θεωρούμε ΑΚΥΡΗ  την συγκεκριμένη πράξη του Προεδρείου διότι λειτούργησε μονομερώς και δεν έφερε το ζήτημα στο Δ.Σ, ως όφειλε, για να ληφθεί απόφαση. Η συγκεκριμένη πράξη επιπλέον κρίνεται  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τις εργασιακές σχέσεις γενικότερα διότι, δεν είναι δυνατό ως σωματείο, αφενός να διατείνεσαι ότι  υπερασπίζεσαι τον Οργανισμό Προσωπικού και κάθε νόμιμη διαδικασία και αφετέρου να λειτουργείς εκτός νομιμότητας αφού δεν εφαρμόζεις το Καταστατικό.

Οι υπογράφοντες επίσης δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μεροληπτούμε υπέρ της υπαλλήλου ούτε μπαίνουμε στην διαδικασία εάν δικαίως ή αδίκως κατηγορείται για αντισυμβατική συμπεριφορά. Το Προεδρείο υποχρεούται  να φέρει το ζήτημα της υπαλλήλου στο ΔΣ προκειμένου αυτό να λάβει σχετική απόφαση. Ζητάμε επίσης να δημοσιευθούν οι επιστολές που αντάλλαξε η υπάλληλος με το Προεδρείο. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα την ίδια τακτική ακολουθούσε με την άλλη υπάλληλο. 

-Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του το Προεδρείο αναφέρεται στις 2 επιστολές που έστειλε προς την Τράπεζα για το ζήτημα της «οικειοθελούς παροχής»  και για το ζήτημα των αδειών θέματα, τα οποία ποτέ δεν έφερε στο Δ.Σ(εκτενή αναφορά για το θέμα κάνουμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας).

Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Στέλνετε Εξώδικο στον εργαζόμενο και δεν στέλνετε στην Τράπεζα για το ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» διότι κατά τη γνώμη σας το Εξώδικο είναι Πυροτέχνημα και η απλή επιστολή το υπερκαλύπτει;

Αν μη τι άλλο «ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ» είναι ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στον τρόπο που αντιμετωπίζετε το κάθε ζήτημα.

Εδώ διατυπώνουμε την εξής απορία, γιατί υπάρχουν τα εξώδικα και γιατί πληρώνουμε τον δικηγόρο αφού εσείς συντάσσετε επιστολές και μας λύνετε τα προβλήματα;

 Είναι προφανές ότι δεδομένης της αγνοίας σας παριστάνετε τους νομικούς και λειτουργείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο καθώς  αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο νομικός σύμβουλος σας δίνει τέτοιου είδους συμβουλές γιατί τότε θα συζητούσαμε για αναθεώρηση της νομικής επιστήμης.

Γιατί λειτουργείτε μονομερώς και δεν συγκαλείτε το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να τίθενται όλα τα ζητήματα και να λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις όπως ορίζει το Καταστατικό;

Γιατί εκθέτετε τους 2 συναδέλφους που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στο σωματείο μας μετά την αποτυχία της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και δήλωσαν ότι και τα εννέα μέλη του υπάρχοντος Δ.Σ είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση;

Ποια είναι η θέση των 2 συναδέλφων αν τους ζητηθούν ευθύνες επειδή ως Προεδρείο δεν εφαρμόζετε το Καταστατικό;



ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

          ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: