ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 1227: Πεθαίνει ο Τζένγκις Χαν, μογγόλος στρατηλάτης, που άφησε στους επιγόνους του ένα κράτος μεγαλύτερο από την Ευρώπη. (Γεν. 1162) 1750: Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης της κλασικής μουσικής Αντόνιο Σαλιέρι. 1933: Γεννιέται ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι. 1937: Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA. 1944: Οι ναζί δολοφονούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ τον ηγέτη του γερμανικού προλεταριάτου και Πρόεδρο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, Ερνστ Τέλμαν. 1944: Η Κεντρική Επιτροπή του Εργατικού ΕΑΜ (ΕΕΑΜ) αποφασίζει τη μετονομασία του σε Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Ελλάδας. 1950: Δολοφονείται από ακροδεξιά στοιχεία ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βελγίου, Ζουλιέν Λαό. Στην κηδεία του παραβρέθηκαν πάνω από 300.000 εργάτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 1967: Πεθαίνει ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 1977: Πεθαίνει ο Γιώργος Γουναρό (Γουναρόπουλος), έλληνας ζωγράφος. (Γεν. 1890) 1981: Αμερικανικά μαχητικά «F-14Α» του αεροπλανοφόρου «Νίμιτς» καταρρίπτουν 2 λιβυκά αεροσκάφη «SU-22» στον κόλπο της Σίδρας, τη θαλάσσια περιοχή της οποίας η Λιβύη θεωρούσε μέρος των εθνικών της υδάτων, αλλά οι ΗΠΑ ισχυρίζονταν πως ήταν διεθνή. 1999: Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία αφήνει πίσω του 17.127 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και σχεδόν 300.000 άστεγους. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 00.02 τοπική ώρα, ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (7,8 βαθμών σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Φράιμπουργκ και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο). Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή της Νικομήδειας (Ιζμίτ), 130 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. 2004: Ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια. Νικητές αναδεικνύονται ο ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.

.

.

.

.

.

.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018: Με μόνιμη παρακαταθήκη τα αντιλαϊκά μέτρα και των τριών μνημονίων και με νέα αφετηρία τις πρόσφατες συμφωνίες της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ξεκινά η λειτουργία του μηχανισμού «ενισχυμένης εποπτείας» (Enhanced Surveillance) της αντιλαϊκής πολιτικής για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου και την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου. - Η συσπείρωση στο σωματείο τους, την Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), και η ένταση του αγώνα για τη διεκδίκηση ΣΣΕ είναι η απάντηση που καλούνται να δώσουν οι εργάτες στις βρώμικες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που προσπαθεί να στήσει δικό της «σωματείο», για να εμποδίσει την αγωνιστική διεκδίκηση. - Ενα ακόμη προαναγγελθέν έγκλημα είναι η τραγωδία στη Γένοβα την περασμένη Τρίτη, με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Αυτό προκύπτει από τις απανωτές αποκαλύψεις για την επικινδυνότητά της που ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 38 - ανάμεσά τους και τρία παιδιά - οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια υπολογίζονται σε 10 - 20, ενώ από τους 16 τραυματίες, οι 9 είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ από συντρίμμια έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 4 άνθρωποι. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣΑπό τους συναδέλφους της Γενικής Συμπαράταξης, πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

29/04/2017

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 Οι υπογράφοντες ως μέλη του Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε καταγγέλλουμε το Προεδρείο για αντικαταστατική λειτουργία διότι δεν συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα, ως οφείλει βάσει του Καταστατικού και ενεργεί αυτόνομα αποφασίζοντας κατά το δοκούν.

Αυτή η πρακτική υποδηλώνει ανάρμοστη άσκηση εξουσίας  διότι αγνοείται παντελώς το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΙΟΙΚΕΙ  τον Σύλλογο σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις του Καταστατικού και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για κάθε θέμα που αναφέρεται στην εκπλήρωση των επιδιωκομένων σκοπών» .

Συνεπώς εκείνο το οποίο αποφασίζει είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι το Προεδρείο ή ο νομικός σύμβουλος. Αυτό που συμβαίνει στο δικό μας το σωματείο είναι ανήκουστο. Έχουμε  ένα Προεδρείο που έχει αυτονομηθεί και στην ουσία έχει καταργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο απαξιώνοντας τα μέλη του.

Ως εκ των παραπάνω αναφερόμαστε ακολούθως σε 2 πρόσφατες περιπτώσεις που το Προεδρείο ενήργησε αυτόνομα και δεν έφερε στο ΔΣ σημαντικά ζητήματα:

-Οι υπογράφοντες στις 13/04/2017 γίναμε αποδέκτες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με αποστολέα την μία εκ των 2 υπαλλήλων του ΣΥΓΤΕ, με την οποία μας κοινοποίησε το ΕΞΩΔΙΚΟ (?) περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς που απέστειλε στην ίδια το Προεδρείο!!! του ΣΥΓΤΕ.

Κατόπιν αυτού μέλος του Δ.Σ και της Γενικής Συμπαράταξης στις 19/4/2017 στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου  έθιξε το συγκεκριμένο θέμα ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν προηγήθηκε απόφαση του Δ.Σ για το ζήτημα της υπαλλήλου αλλά η Πρόεδρος δεν είχε σοβαρά επιχειρήματα.

Πως το Προεδρείο απαξιώνει και ακυρώνει τα  εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό είμαστε εργοδότες της υπαλλήλου; Και σε τι αποσκοπεί το Προεδρείο με αυτή του την πράξη σε σχέση με την υπάλληλο;

 Οι υπογράφοντες θεωρούμε ΑΚΥΡΗ  την συγκεκριμένη πράξη του Προεδρείου διότι λειτούργησε μονομερώς και δεν έφερε το ζήτημα στο Δ.Σ, ως όφειλε, για να ληφθεί απόφαση. Η συγκεκριμένη πράξη επιπλέον κρίνεται  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τις εργασιακές σχέσεις γενικότερα διότι, δεν είναι δυνατό ως σωματείο, αφενός να διατείνεσαι ότι  υπερασπίζεσαι τον Οργανισμό Προσωπικού και κάθε νόμιμη διαδικασία και αφετέρου να λειτουργείς εκτός νομιμότητας αφού δεν εφαρμόζεις το Καταστατικό.

Οι υπογράφοντες επίσης δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μεροληπτούμε υπέρ της υπαλλήλου ούτε μπαίνουμε στην διαδικασία εάν δικαίως ή αδίκως κατηγορείται για αντισυμβατική συμπεριφορά. Το Προεδρείο υποχρεούται  να φέρει το ζήτημα της υπαλλήλου στο ΔΣ προκειμένου αυτό να λάβει σχετική απόφαση. Ζητάμε επίσης να δημοσιευθούν οι επιστολές που αντάλλαξε η υπάλληλος με το Προεδρείο. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα την ίδια τακτική ακολουθούσε με την άλλη υπάλληλο. 

-Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του το Προεδρείο αναφέρεται στις 2 επιστολές που έστειλε προς την Τράπεζα για το ζήτημα της «οικειοθελούς παροχής»  και για το ζήτημα των αδειών θέματα, τα οποία ποτέ δεν έφερε στο Δ.Σ(εκτενή αναφορά για το θέμα κάνουμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας).

Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Στέλνετε Εξώδικο στον εργαζόμενο και δεν στέλνετε στην Τράπεζα για το ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» διότι κατά τη γνώμη σας το Εξώδικο είναι Πυροτέχνημα και η απλή επιστολή το υπερκαλύπτει;

Αν μη τι άλλο «ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ» είναι ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στον τρόπο που αντιμετωπίζετε το κάθε ζήτημα.

Εδώ διατυπώνουμε την εξής απορία, γιατί υπάρχουν τα εξώδικα και γιατί πληρώνουμε τον δικηγόρο αφού εσείς συντάσσετε επιστολές και μας λύνετε τα προβλήματα;

 Είναι προφανές ότι δεδομένης της αγνοίας σας παριστάνετε τους νομικούς και λειτουργείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο καθώς  αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο νομικός σύμβουλος σας δίνει τέτοιου είδους συμβουλές γιατί τότε θα συζητούσαμε για αναθεώρηση της νομικής επιστήμης.

Γιατί λειτουργείτε μονομερώς και δεν συγκαλείτε το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να τίθενται όλα τα ζητήματα και να λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις όπως ορίζει το Καταστατικό;

Γιατί εκθέτετε τους 2 συναδέλφους που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στο σωματείο μας μετά την αποτυχία της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και δήλωσαν ότι και τα εννέα μέλη του υπάρχοντος Δ.Σ είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση;

Ποια είναι η θέση των 2 συναδέλφων αν τους ζητηθούν ευθύνες επειδή ως Προεδρείο δεν εφαρμόζετε το Καταστατικό;ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

          ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια: