Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ"



 Λάβαμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση των συναδέλφων της "Γενικής Συμπαράταξης"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

ΑΘΗΝΑ 25/4/2017

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,



Απαντάμε ακολούθως στα ζητήματα που αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωση του το Προεδρείο του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε:



Στην ανακοίνωση του Προεδρείου εκτός των άλλων γίνεται αναφορά για επιστολές, που φέρεται αυτό να έστειλε προς την Τράπεζα για το σοβαρό ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» και για το θέμα των αδειών, τις οποίες ποτέ δεν έφερε στο διοικητικό συμβούλιο.



-Πότε ακριβώς εστάλη η επιστολή στην Τράπεζα για την μετατροπή των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή και γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ το Δ.Σ; Αν όντως εστάλη στις 5/12/2016 γιατί δεν δημοσιεύθηκε τότε και δημοσιεύεται τώρα 5 μήνες μετά; 



Εμείς επανειλημμένα είχαμε ζητήσει τόσο με επιστολές μας όσο και μέσα στα συμβούλια (είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά) να έλθει το θέμα «οικειοθελούς παροχής» στο Δ.Σ αλλά η Πρόεδρος δεν το έφερε ποτέ.


Ως διορισμένο το Προεδρείο είχε υποχρέωση τώρα περισσότερο από ποτέ να φέρει το ζήτημα στο Δ.Σ, να πούμε όλοι την γνώμη μας και φυσικά να υπογράψουμε όλοι μια τέτοια επιστολή.



Αν απάντησε η Τράπεζα σε αυτή την επιστολή γιατί δεν δημοσιεύεται και η απάντηση; Τι αποτέλεσμα είχε η επιστολή αυτή; Αν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα (που δεν είχε γιατί επιλεκτικά έγιναν περικοπές σε συναδέλφους)  ή αν δεν  απάντησε η τράπεζα ποτέ, γιατί το Προεδρείο δεν προχώρησε στις νομικές ενέργειες που αναφέρει στην συγκεκριμένη επιστολή;



Η μετατροπή των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» εμφανίστηκε στα αποδεικτικά της μισθοδοσίας μας τον Νοέμβριο του 2014 όταν έγινε η συγχώνευση της Γενικής Τράπεζας και τον Νοέμβριο του 2016 η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε περικοπές. Όλο αυτό το διάστημα εκτός από μία τριμερή η οποία δεν είχε συνέχεια, το Προεδρείο δεν προέβη σε καμία άλλη νομική ενέργεια για το θέμα και έρχεται σήμερα και μας ανακοινώνει ότι πριν από 5 μήνες έστειλε επιστολή;;;



Δυστυχώς συνάδελφοι, με αυτή του την τακτική το Προεδρείο του σωματείου μας παραχώρησε τα επιδόματά μας στην τράπεζα. 



-Γιατί κρατήθηκε κρυφή 20 ημέρες η επιστολή που φέρεται να έστειλε το Προεδρείο στην Τράπεζα στις 24/3/2017 για το θέμα των αδειών την οποία επίσης δεν έφερε η Πρόεδρος στο ΔΣ; Σημειώνουμε ότι εμείς για το συγκεκριμένο ζήτημα σας στείλαμε επιστολή στις 6/4/2017 και ζητήσαμε σύγκληση του Δ;Σ πράγμα που ποτέ δεν έγινε.



Συνάδελφοι του προεδρείου,


-Δεν δικαιούσθε  να κατηγορείτε εμάς για συνδικαλιστικό λαϊκισμό που κινούμαστε πάντα βάσει καταστατικού και ενημερώνουμε τους συναδέλφους με πραγματικά στοιχεία, τη στιγμή που εσείς, κατά την πάγια τακτική της παράταξης από την οποία προέρχεσθε, προσπαθείτε να τους αποκοιμίσετε και να τους πουλήσετε εκδούλευση.



Είναι λαϊκισμός ότι χάθηκε η Επιχειρησιακή Σύμβαση χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση και καμία νομική ενέργεια;



Είναι λαϊκισμός ότι ως Προεδρείο σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας εκτός από μια τριμερή η οποία δεν είχε και συνέχεια, όχι μόνο δεν κάνατε καμία άλλη ενέργεια για τις περικοπές που έγιναν λόγω της μετατροπής των επιδομάτων μας σε «οικειοθελή παροχή» αλλά συμβουλεύετε τους συναδέλφους να προσφύγουν μόνοι τους στη δικαιοσύνη!!!!;;



Είναι λαϊκισμός που είχαμε ζητήσει την συμμετοχή του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε στη δίκη του ΤΑΥΤΕΚΩ καθώς έχει έννομο συμφέρον και την κατάθεση των στοιχείων που διαθέτει από την ενημέρωση των αντιπροσώπων του σε αυτό,  όπως είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Δ.Σ;



Είναι λαϊκισμός ότι δεν προσέφυγε το σωματείο κατά της Τράπεζας για την απώλεια των εισφορών από τις εθελούσιες εξόδους προκειμένου να διασφαλίσει το εφάπαξ των μελών του (ενέργεια στην οποία προέβη το Ταμείο Αλληλοβοηθείας);



Είναι λαϊκισμός ότι δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πλειοψηφίας των υπαλλήλων της πρώην Γενικής Τράπεζας και για τις βλαπτικές μεταθέσεις



Είναι λαϊκισμός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων που συγκαλείτε το Διοικητικό Συμβούλιο έχετε στα θέματα ημερήσιας διάταξης την έγκριση εξόδων και ποτέ τα εργασιακά ζητήματα;



Είναι λαϊκισμός ότι δεν εφαρμόζετε το Καταστατικό; 



Πότε κατηγορήσαμε εμείς το Προεδρείο επειδή το αρμόδιο Δικαστήριο δεν είχε εκδώσει μέχρι πρότινος την απόφαση επί της αιτήσεως ορισμού προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου; Σε ποια ανακοίνωσή μας; Προφανώς ο συντάκτης των ανακοινώσεών σας δεν μελετάει τις δικές μας ανακοινώσεις. Έχετε ως Προεδρείο τέτοια δύναμη ώστε να επηρεάζετε τις αποφάσεις των δικαστών; Μάλλον έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. 


Σας καλούμε να ανακαλέσετε
    

Εμείς απλώς καταθέσαμε στην θυρίδα του δικαστή υπόμνημα(δημοσιεύθηκε στην από 07/04/2017 ανακοίνωσή μας) με το οποίο ζητούσαμε την επίσπευση της διαδικασίας για την έκδοση της απόφασης περί προσωρινής διοίκησης του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε ως έχοντες έννομο συμφέρον καθώς η αδράνειά σας σε σχέση με τα σοβαρά εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, επιδεινώνει συνεχώς την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. 



Αλήθεια, γιατί ενοχληθήκατε από αυτή μας την κίνηση; Επειδή θα επιθυμούσατε την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος του προσωρινού διορισμού μέχρι να εκδοθεί η σχετική  απόφαση ώστε να συνεχιστεί όσο περισσότερο γίνεται η αγρανάπαυσή  σας στη Σολωμού 20 και τα οφέλη των αποσπάσεων σας; Μήπως επίσης ανησυχούν και οι σύμβουλοί σας σκεπτόμενοι και εκείνοι με την σειρά τους το δικό τους συμφέρον;



-Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία προετοιμασία για την Γενική Συνέλευση; Επειδή δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε όταν λέμε προετοιμασία για την Γενική Συνέλευση να σας το πούμε σε απλά Ελληνικά για να το καταλάβετε:



 Όταν λοιπόν λέμε προετοιμασία για την  Γενική Συνέλευση εννοούμε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Να επιλεχθεί η  κατάλληλη ημερομηνία, να μεριμνήσετε ώστε να εξασφαλιστούν  οι οικονομικοί πόροι για να έλθουν οι συνάδελφοι της επαρχίας, πράγμα που δεν κάνετε,   να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για την σκοπιμότητα και την σημαντικότητα της παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση, χωρίς βέβαια την προσφιλή τακτική σας να τους πουλάτε εκδούλευση. 



-Τέλος, επειδή θίγετε το οικονομικό ζήτημα και μας προκαλείτε ότι δεν έχουμε κάνει καμία πρόταση για περιορισμό των δαπανών, απαντάμε ότι οι σχετικές προτάσεις μας είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων. Αντιθέτως τις δικές σας προτάσεις δεν έχουμε δει ποτέ διότι αποφεύγετε κάθε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.  Ζητάμε να ορίσετε Δ.Σ για το ζήτημα ώστε να επαναλάβουμε τις προτάσεις μας και βεβαίως να καταθέσετε και εσείς τις δικές σας.



Επειδή προβάλετε ως επιχείρημα ότι δεν δημιουργήσατε εσείς τα λειτουργικά έξοδα του σωματείου αλλά τα βρήκατε, σας επισημαίνουμε ότι δεν είστε άμοιροι ευθυνών για την δημιουργία των δυσβάσταχτων αυτών εξόδων διότι όχι μόνο προσφέρατε την στήριξη σας στους προκατόχους σας που τα δημιούργησαν αλλά συνεχίσατε το έργο τους, κάνοντας αλόγιστη διάθεση των χρηματικών αποθεμάτων που παραλάβατε.



Συγκεκριμένα:


Στηρίξατε τον πρώην πρόεδρο και για αρκετό διάστημα σύμβουλό σας, που προσέλαβε και 2ο υπάλληλο στο σωματείο ενώ δεν χρειαζόταν και προσέλαβε και νομικό σύμβουλο με αντιμισθία και μάλιστα υψηλού κόστους, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που το σωματείο πλήρωνε τον τότε νομικό σύμβουλο ανά υπόθεσηΣτηρίξατε και τον τέως πρόεδρο (ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων στην δίκη του ΤΑΥΤΕΚΩ  που εκδικάζεται αυτό το διάστημα στο Α Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σημειώνουμε ότι για εμάς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου.  που διοργάνωνε στο ξενοδοχείο Τιτάνια σεμινάρια του ακροατηρίου των 5 ατόμων, περιπάτους και εκδρομές και προσέφερε δωράκια σημαντικού χρηματικού ποσού.  



Επίσης εσείς, τη στιγμή που τα έσοδα από τις εισφορές μας έχουν μειωθεί στο μισό από την εποχή των προκατόχων σας, διαθέσατε χρήματα σε ευτελείς σκοπούς όπως τα δώρα που αγοράσατε για την γιορτή της γυναίκας με μία και μόνη προσφορά, υπερτιμημένη και μάλιστα ανοικτή. Η σημερινή δύσκολη εποχή για όλους μας δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους γαλαντομίες αλλά απαιτεί ορθολογική διαχείριση των χρηματικών αποθεμάτων και συγκροτημένη διάθεση αυτών, σε σκοπούς όπως είναι οι νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των κεκτημένων των μελών μας. 



Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,


Στην πιο δύσκολη συγκυρία του εργασιακού μας βίου έχουμε την ατυχία να διαχειρίζεται τις τύχες μας ένα ανεκδιήγητο και πολύ κατώτερο των περιστάσεων Προεδρείο.

Η απόφαση του προσωρινού διορισμού του Δ.Σ του σωματείου μας δημοσιεύθηκε στις 05/04/2017. Ως εκ τούτου το αργότερο μέχρι τις 05/10/2017 πρέπει να γίνουν εκλογές. 



Αυτό σημαίνει ότι, αφενός το διορισμένο Προεδρείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μεριμνήσει ώστε να επιτευχθεί απαρτία στην Γενική Συνέλευση και αφετέρου πρέπει εσείς με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας να πάρετε τις τύχες σας στα χέρια σας.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση και να κρατήσουμε όρθιο το σωματείο μας.



Απαιτείστε από το διορισμένο Προεδρείο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις σχετικές διαδικασίες όπως ορίζει το Καταστατικό.



Απαιτείστε, οι συνάδελφοι της επαρχίας την κάλυψη των εξόδων για την προσέλευση σας στην Γενική Συνέλευση. Είναι υποχρέωση του Προεδρείου καθώς αυτά αποτελούν μέρος των εισφορών σας.



         

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


      ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ



ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: