Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΗ 60 δισ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...!



Νέα προκλητική ενίσχυση ύψους 60 δισ. ευρώ δίνει στις τράπεζες η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., σε μια περίοδο που με βάρβαρα μέτρα και χαράτσια τσακίζει στην κυριολεξία τις λαϊκές οικογένειες. 

Χτες, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, συζητήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτέμβρη και προέβλεπε αρχικά την παροχή εγγύησης του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας για κάλυψη πιστώσεων ύψους 30 δισ. προς τις τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι μετά από πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας, το προβλεπόμενο ποσό αυξάνεται σε 60 δισ. ευρώ!


Με τα νέα ποσά, τα κεφάλαια, οι εγγυήσεις και η κάθε είδους στήριξη που παρέχουν οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί για τη διάσωση των τραπεζών στη χώρα φτάνουν πλέον στα 168 δισ. ευρώ. 

Το πρώτο «πακέτο στήριξης», ύψους 28 δισ. ευρώ, δόθηκε από τη ΝΔ και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, με ακόμα 80 δισ. ευρώ το Μάη του 2011. Πρόκειται για ποσά ξεχωριστά από αυτά που προβλέπονται για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα γίνει με χωριστή διαδικασία. 

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι η νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα θα ψηφιστεί στη Βουλή το αργότερο στις αρχές Γενάρη.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: