Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΤΙΣ "ΔΑΓΚΑΝΕΣ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!


Οι τραπεζίτες παρήγγειλαν και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και οι λεγόμενοι «εργοδοτικοί» συνδικαλιστές) έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους για την υπογραφή της νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που προβλέπει μειώσεις μισθών και διεύρυνση ωραρίου!

Η νέα Κλαδική Σύμβαση, σύμβαση της απόλυτης υποταγής, συμφωνήθηκε στη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι τραπεζίτες με την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ενώ τη νέα συμφωνία ενέκρινε στη συνέχεια και η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και του εκπροσώπου της «Αλφα Μπανγκ».

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και οι τραπεζίτες συμφώνησαν σε νέα ΚΣΣΕ που θα ισχύσει για 2,5 χρόνια (από 1/7/2013 έως 31/12/2015), με μείωση 6% στα κλιμάκια και κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού (3,5%, το οποίο καταβάλλεται μια φορά το χρόνο). Διευρύνεται το ωράριο στις κεντρικές υπηρεσίες, το οποίο θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα (με 3 βάρδιες). 

Επίσης, αποφάσισαν τη μείωση σε ποσοστό 1% στα στεγαστικά δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων και επιμήκυνση της αποπληρωμής τους στα 40 χρόνια. «Ανθρακες» αποδεικνύεται και η υποτιθέμενη «δέσμευση», για «διασφάλιση» των θέσεων εργασίας. 

Οι τραπεζίτες εκφράζουν τη «βούλησή» τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας την οποία όμως συνδέουν με τις εξελίξεις στην οικονομία, τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές, κ.λπ.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, κατήγγειλε τη νέα συμφωνία της υποταγής και την παράδοση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους στους τραπεζίτες. Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, όπως κατήγγειλαν τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων, αφού φρόντισε να υπονομεύσει κάθε αγωνιστική προσπάθεια του κλάδου ανταποκρίθηκε «κατά γράμμα» στις αξιώσεις των τραπεζιτών. Αξιοποίησε από κοινού με τους τραπεζίτες τα «όπλα» του φόβου, του εκβιασμού στην πεπατημένη της λογικής του «λιγότερου κακού».

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ το οποίο και αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία και την υπογραφή της νέας ΚΣΣΕ την επόμενη μέρα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: