Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΑΣ Σ.Σ.Ε. ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΤΟΕ.


Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε εδώ αυτούσιο όπως δημοσιεύθηκε, το κείμενο μειώσεων της Σ.Σ.Ε  μεταξύ των τραπεζιτών και της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ, που υπεγράφη προχθές  και που με απαράδεκτο τρόπο οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου, όπως φαίνονται και στη φωτογραφία, "πανηγύρισαν", εμπαίζοντας για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους!























Στο κείμενο της ΣΣΕ που ακολουθεί, πέραν των γνωστών μειώσεων, κλπ, σας καλούμε να δώσετε τη προσοχή σας και σε τέσσερα καθοριστικά σημεία, που δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις των τραπεζιτών και του Χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου ενάντια στα θεσμοθετημένα με αγώνες εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων, και για τα οποία, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!


1. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, για τα επόμενα 2,5 χρόνια, επαφίεται στη ...ΒΟΥΛΗΣΗ (!)  και τη ...καλή διάθεση των τραπεζιτών, (λέμε εμείς), μπροστά στις εξελίξεις και σαφώς δεν υπάρχει στο κείμενο  ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ, όπως βγήκαν και πανηγύρισαν οι εκπρόσωποι  - έρημοι κι απρόσωποι -  της ΟΤΟΕ! 

2.  ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:   Σύμφωνα με το κείμενο, το επίδομα ισολογισμού, παύει να ισχύει από 1/1/2013 και δεν ....ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ,  όπως μας είπε το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ!  

3. Τα ποσοστιαία επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, πάνω όμως στα νέα μειωμένα κλιμάκια με τα ίδια ποσοστά. Με την όρεξη των τραπεζιτών που άνοιξε διάπλατα, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και γι' αυτά σε λίγο καιρό!  Γιατί η λογική όλης της ΣΣΕ,  που συνυπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ,  συνδέεται με τις διαθέσεις των τραπεζιτών, ανάλογα με τη πορεία των Συγχωνεύσεων και Αναδιαρθρώσεων! 

4. Η αλλαγή του ωραρίου στις κεντρικές υπηρεσίες και η θεσμοθέτηση της βάρδιας, ανοίγει και επίσημα τον δρόμο για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη θεσμική κατάργηση του ωράριου εργασίας, με την υπογραφή της ΟΤΟΕ! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ!  Μέσα σε όλα αυτά να υπενθυμίσουμε, ότι για τους εργαζόμενους της Γενικής τράπεζας, οι μειώσεις θα είναι πολλαπλάσιες και εξοντωτικές , αφού ο εκ των εικονιζομένων στη φωτογραφία μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ  σδ. Καλόγηρος, υπέγραψε πέρυσι  την επίσης απαράδεκτη "Επιχειρησιακή Σύμβαση", με ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 10% από το ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ!  


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε






























.

Δεν υπάρχουν σχόλια: