Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!


Μιλώντας προχτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μετά την εξαγγελία για δημοψήφισμα από τον Γ. Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να ρίξει την πρώτη τροχιοδεικτική βολή για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση, οι σύμμαχοί της και η ντόπια πλουτοκρατία θα επιχειρήσουν να εκβιάσουν το λαό για να νομιμοποιήσουν την πολιτική που τον πτωχεύει, ανεξάρτητα αν θα το επιχειρήσουν μέσα από δημοψήφισμα ή όχι.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «ο Ελληνας πολίτης μπορεί να πει όχι άνετα στη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά θα ξέρει τις συνέπειες των πράξεών του (...) τυχόν απόρριψη της συμφωνίας από το δημοψήφισμα θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες». Τι λέει η κυβέρνηση; `Η αποδέχεστε τη νέα δανειακή σύμβαση, ή αλλιώς η χώρα οδηγείται στην καταστροφή, άρα και ο λαός μαζί!

Στον πυρήνα του, ο εκβιασμός προς το λαό έχει την εξής μορφή: Αν δεν αποδεχτείτε τα νέα βάρβαρα μέτρα που προϋποθέτει η συμφωνία για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση, έρχεται χάος και διάλυση. Αν, δηλαδή, δεν αποδεχτεί ο λαός να γίνει ακόμα πιο φτωχός, να δουλεύει για μια κουραμάνα ψωμί, να μην έχει πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, να ζει καταδικασμένος στην ανεργία και την υποαπασχόληση, αν δε δεχτεί να γίνουν τα παιδιά του δούλοι στις πολυεθνικές, με κινεζοποίηση των μισθών και των συνθηκών εργασίας, τότε η χώρα καταστρέφεται. Αρα, μονόδρομος η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της και καταστροφική κάθε άλλη φωνή που αντιδρά και αντιπαλεύει το αντιλαϊκό μακελειό, που διευθύνει το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Αυτή η προπαγάνδα θα ενταθεί τις επόμενες μέρες και θα πάρει διάφορες μορφές, για να δηλητηριάσει λαϊκές συνειδήσεις. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό προς το λαό, στο βαθμό, μάλιστα, που υποχρεώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στοιχηθούν πίσω από ένα ξερό «ναι» ή «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση!
 
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι τα δημοψηφίσματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τον εκβιασμό του εργαζόμενου λαού, προκειμένου να γίνει συνεργός στο ξεκλήρισμά του. Τώρα είναι η ώρα να βγει ο λαός πρωταγωνιστής στο προσκήνιο. Να επιβάλει με την πάλη του εκλογές και να τις αξιοποιήσει προς όφελός του, ρίχνοντας όσο γίνεται πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τα είδωλά τους στον καθρέφτη της αστικής διαχείρισης. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με το λαό στους δρόμους, ρυθμιστή των εξελίξεων, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: