Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ.



Η συγκρότηση του ταξικού πόλου στον κλάδο και η ανάδειξη Πανελλαδικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ είναι τα αντικείμενα της σύσκεψης που θα γίνει το Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ» (πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο). 

Στη σύσκεψη καλούν σε συμμετοχή Συνδικάτα, Σωματειακές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, απευθυνόμενοι με ανακοίνωσή τους στους εργαζόμενους στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα κίνημα μαχητικό, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο, ικανό να συγκρουστεί με την αγριότητα του συστήματος και την επιθετικότητα των εργοδοτών».

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν πια αυταπάτες ή να περιμένουν. «Οσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.». Τα μέτρα που παίρνονται έχουν στόχο να δημιουργηθούν οι όροι - και τώρα και μετά την κρίση - για μεγαλύτερη κερδοφορία από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. 

Είναι μέτρα που λεηλατούν το λαό προς όφελος συνολικά του κεφαλαίου. Ακόμα, επισημαίνονται οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που «είναι σε πλήρη διάσταση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις του ώστε να βρίσκουν στο δρόμο τους τα λιγότερα εμπόδια».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Η οργάνωση της πάλης είναι δική μας υπόθεση» σημειώνεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως «απαιτείται οργάνωση σε κλαδικό επίπεδο.

 Για αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να προχωρήσουν με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα στη δουλειά, επιτροπών του ΠΑΜΕ στο νομό και στην περιοχή. 

Σε συντονισμό με τις κατά τόπους γραμματείες του ΠΑΜΕ και τα κλαδικά σωματεία που ήδη αναλαμβάνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο. Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα καταχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: