Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Μεγαλώνει η επιθετικότητα των τραπεζιτών! Τον επιτακτικό και επιβεβλημένο χαρακτήρα του παραπάνω καλέσματος προβάλλουν οι ίδιες οι εξελίξεις και στον κλάδο. Η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας, (μέλος του χρηματοοικονομικού ομίλου «Societe Generale»), επανέρχεται για τρίτη φορά - από τον περασμένο Μάρτη - ζητώντας τη μείωση των μισθών κατά 15%!.

Οπως και τις προηγούμενες φορές, η εργοδοσία σπεύδει να «αξιοποιήσει» τα αντεργατικά όπλα που της δίνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Πριν λίγες μέρες με εξώδικό της προς το Σύλλογο, καλεί σε διαπραγματεύσεις για την «κατάρτιση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αντικείμενο την αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθών και επιδομάτων σε ποσοστό μείωσης 15%». 

Αυτή τη φορά σπεύδει να «αξιοποιήσει» τον προσφάτως ψηφισθέντα πολυνόμο 4024/2011 ο οποίος δίνει τη δυνατότητα κατάρτισης επιχειρησιακής ΣΣΕ που μπορεί να μειώσει τους μισθούς μέχρι και το ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του Συλλόγου δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, καθώς ακόμα και σήμερα καλλιεργεί την αγωνιστική αδράνεια και το μόνο που αντιπαραθέτει είναι «επιχειρήματα και αντιπροτάσεις» και την προσφυγή της σε θεσμικές διαδικασίες....
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: