Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..!


Πριν ακόμα να ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα επώδυνα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις, «κοινωνικές» παροχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι «τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας να κάνουμε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή! Θα ληφθούν νέα μέτρα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα!». 

Την ίδια ώρα, «ανέφικτους στόχους» λόγω κρίσης βλέπει το ΔΝΤ στην απόφαση του Γιούρογκρουπ για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη. Επιβεβαιώνεται πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε  ότι η συμφωνία δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού, η οποία θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους.

Η νέα λεηλασία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όπως περιγράφεται και μέσα στο μνημόνιο θα προέλθει από:

α) Νέες μειώσεις μισθών.
β) Παραπέρα περικοπές συντάξεων.
γ) Μεγαλύτερο μαχαίρι στις κοινωνικές παροχές.
δ) Νέα χαράτσια μέσω του νέου φορολογικού συστήματος.

Το ύψος των άμεσων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση με τον εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα, φτάνει στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, αλλά τον Ιούνη, με την επικαιροποίηση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων, το κόστος των οποίων έχει προσδιοριστεί για κάθε χρόνο σε 2,75% του ΑΕΠ (5,7 δισ. ευρώ) για τα έτη 2013 και 2014. Συνολικά δηλαδή, τα μέτρα του Ιούνη, που οι εταίροι της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, είναι συνολικού ύψους 14,6 δισ. ευρώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: