Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΓΤΕ, δεν θα πάψει να ενεργεί και ν’ αποφασίζει με γνώμονα τα συμφέροντα και μόνο, των μελών και των εργαζομένων στη Γενική τράπεζα, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα. Μοναδική πηγή έγκυρης πληροφόρησης για τα τρέχοντα ζητήματα, είναι τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής επιτροπής και οι ανακοινώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.  

Προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία, όσοι με ανυπόστατες φήμες και ψευδείς ειδήσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αβεβαιότητας και παραβατικότητας, ενώ γνωρίζουν καλά ότι όλες οι ενέργειες και αποφάσεις του Δ.Σ. είναι σύννομες και έχουν τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του Ταμείου. Το μόνο που καταφέρνουν έτσι, είναι να τροφοδοτούν τα «όνειρα» εκείνων που ορέγονται τις εργοδοτικές εισφορές και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!  ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον των εργαζομένων και κυρίως η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΑΠΑΞ! 

Ζητήσαμε πριν λίγο καιρό και εν’ όψει της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης που αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας, τη συνδρομή του προέδρου του ΣΥΓΤΕ, για τη κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των συναδέλφων της επαρχίας, προκειμένου να παρευρεθούν στη Γ.Σ. Δυστυχώς αρνήθηκε  και τελικά δεν επιτεύχθηκε η απαρτία. Ποιόν βλάπτει αυτή η άρνηση, αν όχι τα συμφέροντα του Ταμείου και την επίσπευση των αρχαιρεσιών; 

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο παρά τα εμπόδια, θα συνεχίσει τη διαδικασία για τη προκήρυξη νέας εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης μέσα στον Μάρτιο, με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα προκειμένου να υπάρξει απαρτία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων με την εκλογή  των εν ενεργεία συναδέλφων, αλλά και της προσπάθειας για παρουσίαση του νέου σχεδίου της επιτροπής για τη τροποποίηση του καταστατικού. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σημερινό Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, είναι ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε, όχι μόνο δεν πρέπει να παραιτηθεί, αλλά ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Άλλωστε το Δ.Σ, του ΤΑΠΓΤΕ, πέρα από την απόφασή του για προκήρυξη νέας Γενικής Συνέλευσης για αρχαιρεσίες, έχει ήδη δρομολογήσει τη λειτουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ για τη βιωσιμότητα του Κλάδου Εφάπαξ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων και την εκ νέου επεξεργασία των προτάσεων. Διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και μαζί με τη καινούργια  αναλογιστική μελέτη να έρθει σε πανελλαδική ψηφοφορία.  Το Δ.Σ., έχει επίσης επιφορτισθεί με το καθήκον της παρακολούθησης όλων των τρεχουσών εξελίξεων, των διάφορων δικαστικών εκκρεμοτήτων  και των υποχρεώσεων του Ταμείου απέναντι στα μέλη του.  

Σε τι λοιπόν και ποιούς θα ωφελήσει, τυχόν παραίτηση του σημερινού νόμιμου Δ.Σ. και προσφυγή για διορισμό νέου στο Πρωτοδικείο, όπως επίμονα και με απαράδεκτο τρόπο προτείνει ο σδ. Δ. Καλόγηρος;;  Είναι ευνόητο ποιοί ωφελούνται και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει!  ‘Άλλωστε, όλα όσα επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, έχουν ήδη δρομολογηθεί και ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!  ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΑΠΑΞ!

Σε ότι αφορά την αναστολή πληρωμών καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ στους δικαιούχους που βρίσκονται στη σειρά μέχρι τη τροποποίηση του καταστατικού, που ζητά επίσης με επίμονο και απαράδεκτο τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, του δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι τυχόν ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ σε οποιαδήποτε φάση με βάση το ισχύον καταστατικό και μπορεί να επισύρει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Ταμείου, όπως έγινε και στο παρελθόν. Δεν το γνωρίζει αυτό ο σδ. Καλόγηρος; Τι επιδιώκει με αυτή του τη πρόταση;; Άλλωστε υπάρχει και γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Ταμείου για το θέμα αυτό στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.  

Οι διαδικασίες δε, για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίσπευση της τροποποίησης του καταστατικού για τη βιωσιμότητα του Κλάδου εφάπαξ, που γίνονται με τις ενέργειες και την επίβλεψη του σημερινού  Δ.Σ., έχουν σκοπό την ισομερή και δίκαιη προσδοκία εφάπαξ για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους  μέλη του Ταμείου.  Στόχος του ΤΑΜΕΙΟΥ, είναι η τροποποίηση του καταστατικού ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ.    

Και  επειδή τελευταία, με αναίσχυντο τρόπο κυκλοφορούν υπογείως φήμες και ψίθυροι για «αλλαγές» ή «μεταβολές» στη σειρά των δικαιούχων, λέμε σε όλους του τόνους, ότι αυτή η φημολογία  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΚΟΗΘΗΣ!  Όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά καθημερινά οι υπεύθυνοι από το Δ.Σ,  μαζί με τη γραμματεία του ΤΑΠΓΤΕ, είναι επιφορτισμένοι με τη τήρηση της σωστής διαδικασίας, σύμφωνα με τις αιτήσεις των συναδέλφων και το καταστατικό του Ταμείου.

Για να λήξουν δε, οι οποιεσδήποτε «υποβολιμαίες αιτιάσεις», όλα τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΓΤΕ, υπέγραψαν ομόφωνα στη τελευταία συνεδρίαση, για τη νομιμοποίηση της σειράς του πίνακα δικαιούχων ΕΦΑΠΑΞ, η οποία κατατέθηκε και στα πρακτικά και παράλληλα αποφασίσθηκε να κοινοποιηθεί προς ενημέρωση σε όλους τους εργαζόμενους, αφού πρώτα ζητηθεί σχετική άδεια από την Αρχή προστασίας  προσωπικών δεδομένων, όπως γνωμοδότησε ο Νομικός μας Σύμβουλος.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι χρέος όλων μας, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, αλλά και τη τροποποίηση του καταστατικού ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΑΠΑΞ.


Είναι χρέος όλων μας, ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΜΕ στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα προκηρυχθεί για την εκλογή των νέων οργάνων, αφού μόνο μέσω της συμμετοχής μας, θα μπορέσει να υλοποιηθεί η όποια διαδικασία απαιτείται.  

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΜΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: