Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.


Απεργία πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα ενάντια στα εξαγγελθέντα σχέδια της εργοδοσίας που οδηγούν στη μεγάλη μείωση των μισθών με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - στο ΔΣ του Συλλόγου και της ΟΤΟΕ να δίνουν ρεσιτάλ συμβιβασμού και υποταγής!

 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία έσπευσε να ανακοινώσει τη μείωση των μισθών μέσω της κατάργησης επιδομάτων, «αξιοποιώντας» την κατάργηση της αρχής μετενέργειας, την οποία επιβάλλει ο νόμος που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή τα κόμματα του μαύρου μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής απεργίας έγινε απεργιακή συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής όπου και έγινε συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου, της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων της εργοδοσίας. Σε αυτή τη συνάντηση, η εργοδοσία φάνηκε πρόθυμη να συνεχίσει το «διάλογο» μέχρι την Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση θα αφορά στη μείωση των μισθών. Από τη μεριά της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία δέχτηκε την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι αυτός ήταν ο στόχος της απεργίας (!) και απευθυνόμενη στους εργαζόμενους προβάλλει σαν «λύση» τη συμφωνία που ουσιαστικά έχει ήδη κάνει για μειώσεις που κυμαίνονται γύρω στο 10% και τις οποίες παρουσιάζει ως μικρότερο κακό συγκριτικά με τις μειώσεις που θα φέρει η κατάργηση των επιδομάτων. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βασικό στέλεχος της ΔΑΚΕ στο χώρο (που είναι και γραμματέας της ΟΤΟΕ) προέτρεψε στην υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης (με τη λύση του μικρότερου κακού), ώστε αυτή να γίνει μπούσουλας και για τις άλλες τράπεζες!

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου όπου η πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και να πάνε στο «διάλογο», και συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ήδη... προγραμματιστεί να γίνει σήμερα! Οι παρατάξεις ΕΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Ευπόλιδος» (μ-λ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι) πρότειναν συνέχιση του «διάλογου» με παράλληλη πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. 

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ, καταδίκασαν το «διάλογο» και πρότειναν κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό της αγωνιστικής δράσης όλου του κλάδου για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: