Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ.




ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αθήνα, 26/6/2012

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε την επιστολή – απάντηση του Γεν. Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ,  σδ. Δημήτρη Γιουρούκου, προς τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας του «Ενωτικού», για ενημέρωσή σας. 



«ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  
                                                                                                      
Αθήνα, 26/6/2012


Συνάδελφοι,

Με την από 22/05/2012 επιστολή σας, την οποία υπογράφει ο σδ. Καλόγηρος, κατ’ εντολήν σας όπως λέει, και αποστείλατε  στο ΤΑΠΓΤΕ και ειδικά προς τον Γ.Γ (κοινοποιούμενη ως συνήθως και στο δίκτυο),  φαίνεται να συνεχίζετε να δείχνετε ένα όψιμο ενδιαφέρον για το ΤΑΠΓΤΕ  και ζητάτε να μάθετε εναγωνίως τι συμβαίνει σε αυτό, παρ’ όλο που γνωρίζετε τα πάντα, από τις ανακοινώσεις που υπάρχουν.

Πάνω στο θέμα αυτό όμως, είμαι αναγκασμένος για μια ακόμη φορά να σας υπενθυμίσω, ότι ο συν. Καλόγηρος ενώ επί σειρά ετών κατείχε θέσεις ευθύνης στο Ταμείο, (πρόεδρος, ταμίας), φρόντισε ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ να παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους» όπως είπε, στις δε τελευταίες αρχαιρεσίες ο συνδυασμός σας απείχε πλήρως των εκλογών, που σε αντίθετη περίπτωση, μέλη της παράταξής σας, θα ήσαν και μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου και το πιθανότερο σε υπεύθυνες θέσεις με άμεση παρέμβαση στη λειτουργία του Ταμείου.

Προς τι λοιπόν ο συνεχής κλαυθμός και οδυρμός;

Μήπως νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, έχουν ξεχάσει τη παντελή σας απουσία από τις αρχαιρεσίες του 2010 και προσπαθείτε τώρα να φανείτε ως «αδικημένοι»; Παρ’ όλα αυτά, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το ίδιο το Δ.Σ. του Ταμείου, σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλες τις εξελίξεις.         

Στη σημερινή χρονική συγκυρία, είναι «κατανοητό»  συνάδελφοι,  το «ενδιαφέρον» σας για το ΤΑΜΕΙΟ και ειδικά το δήθεν «ενδιαφέρον» σας για τους εν ενεργεία συναδέλφους μαζί με τον απαράδεκτο τεχνητό διαχωρισμό των εργαζομένων που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. 

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;; Όμως έτσι, αναλαμβάνετε πλήρως  την ευθύνη για αυτή σας τη τακτική, που βάζει «βούτυρο στο ψωμί» της εργοδοσίας για τη διάλυση του Ταμείου!

Όσο όμως και να επιμένετε, για εμάς δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Γιατί εμείς θεωρούμε πως όλοι οι συνάδελφοι – μέλη του Ταμείου, είμαστε το ίδιο και όλοι βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα για τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Ταμείου και του Κλάδου εφάπαξ. Ιστορικά μάλιστα στο συνδικαλιστικό κίνημα, πολλοί  προσπάθησαν για τέτοιους  διαχωρισμούς εργαζομένων αλλά απέτυχαν οικτρά!

Μας λέτε σε αρκετές επιστολές σας, γιατί στη Γ.Σ. στις 28/4/2012, είχαμε ως θέμα τη τροποποίηση του καταστατικού και τώρα στη Γ.Σ  της 28/6/2012, δεν το έχουμε. Μήπως έχετε απώλεια μνήμης; Σας θυμίζουμε την επιστολή του εκπροσώπου σας στην επιτροπή, σδ. ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, προς τον πρόεδρο του ΤΑΠΓΤΕ, που λέει ακριβώς τα εξής: «Πάγια θέση δική μου και της παράταξής μου, είναι ότι η έγκριση του νέου σχεδίου, θα αποφασισθεί από το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από τις εκλογές και θα αποτελείται από εν ενεργεία μέλη». 


Εμείς λοιπόν, υλοποιούμε τη δική σας πρόταση!  Εκτός κι αν δεν ξέρετε τι ζητάτε!   

Επίσης, θα έπρεπε να έχετε αντιληφθεί ότι το όποιο ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται πάντα στην αλληλεγγύη των γενεών. Το ότι στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  δεν υπάρχει, την ευθύνη την έχετε εξ ολοκλήρου εσείς  και ειδικά εσύ συν. Καλόγηρε που είσαι πρόεδρος του Συλλόγου και έχεις εδώ και καιρό απεμπολήσει το ζήτημα της αγωνιστικής διεκδίκησης από τη Διοίκηση της τράπεζας, της εγγραφής όλων των συναδέλφων από το 2005 και μετά στο Ταμείο.  Οι όποιες αιτιάσεις για αγωγές και εξώδικα, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα.  Άλλωστε συνάδελφε, είσαι πρόεδρος σωματείου εργαζομένων και όχι δικηγορικού γραφείου!
  
Αγωνιάτε συνάδελφοι όπως γράφετε, για τους φακέλους και για το τι θα γίνει με το προσωπικό του Ταμείου. Κατ’ αρχήν για τους φακέλους των εν ενεργεία συναδέλφων, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι με την συνεπή καθημερινή δουλειά του προσωπικού του Ταμείου και την επίβλεψη του Δ.Σ., το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη ετοιμασθεί και περιμένουμε τις οδηγίες του EΤΕΑΜ, για την αποστολή τους.

Αν μάλιστα δεν παρεμβάλλατε συνεχώς εμπόδια στο έργο του Ταμείου και του προσωπικού, με διάφορες «καταγγελίες» και ζητήματα προσωπικών δεδομένων, το έργο αυτό θα είχε ολοκληρωθεί.  Ελπίζω ότι θα παραστείτε επιτέλους στην ΓΣ  και ειδικά εσύ πρόεδρε, δεν θα αποχωρήσεις όπως κάνεις τελευταία ώστε να πάρεις όλες  τις απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζεις εσύ και η παράταξή σου.

Αντί λοιπόν, να προσφεύγετε σε ασφαλιστικά μέτρα για να αποκτήσουμε διορισμένη Διοίκηση, ας διευκολύνετε επιτέλους με τη παρουσία σας για να αποκτήσουμε ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Τώρα, σε ότι  αφορά αυτά που γράφετε ως συνδικαλιστές μάλιστα του προεδρείου του Συλλόγου, για το προσωπικό του Ταμείου και το μισθολογικό κόστος,  σας υπενθυμίζουμε για μια φορά ακόμη, ότι το ΔΣ του ΤΑΠΓΤΕ έχει ευαισθησίες, τόσο συνδικαλιστικές όσο και διαχειριστικές  και το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Δεν ξέρουμε εσείς τι έχετε! 

Παρ’ όλα αυτά,  περιμένουμε τις προτάσεις σας οι οποίες όπως μας ενημερώνετε είναι τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες! Επειδή και στις προηγούμενες …εμπεριστατωμένες προτάσεις σας για τη λειτουργία του Ταμείου, προτείνατε ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (!),  αν θέλετε, για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, μας λέτε και τι ακριβώς προτείνετε τώρα για το προσωπικό του Ταμείου; 

ΖΗΤΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ή και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;;  Να μας το πείτε ξακάθαρα!


Τελειώνοντας θα ήθελα μέσα στις ανακοινώσεις που θα βγάλετε, όπως πάντα παραμονές των  ΓΣ του Ταμείου, να καλέσετε σαν συνδικαλιστικό όργανο, τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στην ΓΣ . 




                                                                 Συναδελφικά,



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ
Γ.Γ.  ΤΑΠΓΤΕ»




ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ 
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: