Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.


Στο Δ.Σ. της Παρασκευής 1ης Ιουνίου, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, η συζήτηση μεταξύ ΣΥΓΤΕ και Διοίκησης, να αφορά μόνο την Επιχειρησιακή και όχι τη Κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο Δ.Σ., τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν κι άλλες μειώσεις των αποδοχών τους, σε μια περίοδο που η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, έχει φθάσει τους μισθούς στα όρια της εξαθλίωσης και όταν επί πλέον οι τράπεζες, έχουν ήδη «προικοδοτηθεί» με 195 δις. ευρώ, το τελευταίο διάστημα σε βάρος  των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων!

Ειδικά για τη Γενική, οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, κατήγγειλαν πως η εργοδοσία μέσα από τη περικοπή των εισφορών για το κλάδο υγείας κατά 1,2% και τη περικοπή στο κλάδο επικουρικής σύνταξης κατά 1%, έχει ήδη επωφεληθεί σημαντικών μειώσεων στο λεγόμενο «μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος», που αυξάνει κατά πολύ τα έσοδα της τράπεζας, αν συνυπολογίσουμε και τις επί μέρους μειώσεις μισθών κι επιδομάτων, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καθώς και τις συνεχείς αποχωρήσεις προσωπικού! 

Επομένως, η εργοδοσία της Γενικής εμμένοντας με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο στις θέσεις της για επί πλέον μειώσεις αποδοχών, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και θα έπρεπε ήδη να έχει καταγγελθεί με όλους τους τρόπους από τη πλειοψηφία του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το προεδρείο του «Ενωτικού» στο Συλλογικό όργανο, δεν συγκαλεί  τα όργανα, ενεργεί και αποφασίζει εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ και οι όποιες συζητήσεις γίνονται με τη Διοίκηση της τράπεζας, είναι εν κρυπτώ, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, κατήγγειλαν αυτή τη τακτική, που αποτελεί πλέον σοβαρό κίνδυνο για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στη Γενική τράπεζα και ζήτησαν να επικυρωθεί από έκτακτη Γενική συνέλευση, η οποιαδήποτε συμφωνία Επιχειρησιακής σύμβασης, γιατί κανένα Δ.Σ. δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.   


Για ότι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.   
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: