Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ .......ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (!) ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 , ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ "ΟΜΟΦΩΝΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ...ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Ε, Ναί! Το είδαμε κι αυτό! Σωστά διαβάσατε! Η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού"  στη τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και έπειτα από συνεχείς επιστολές των εκλεγμένων μελών της μειοψηφίας, αποφάσισε και μας ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά, ...απαγορεύει τη χρησιμοποίηση Ιντερνετ στα μέλη της μειοψηφίας και ως άτομα αλλά και ως παρατάξεις! Είναι, όπως μας είπαν, ομόφωνη γνώμη  των μελών της πλειοψηφίας, για μη  επέκταση της γραμμής ίντερνετ σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. , παρά μόνο σε αυτά της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" και ειδικότερα του προέδρου, ο οποίος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση!  Για να καταλάβουμε δηλαδή, οι εισφορές όλων των εργαζομένων - μελών του ΣΥΓΤΕ,  σε οποιαδήποτε παράταξη κι αν ανήκουν, που εισπράτονται για τη βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης του Σωματείου, χρησιμοποιούνται από τους συγκεκριμένους συνάδελφους και ειδικότερα από τον πρόεδρο  κατά το δοκούν, μη σεβόμενοι και αυτούς ακόμη τους βασικούς κανόνες δημοκρατίας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας! 

Δηλαδή τα δικαιώματα πρόσβασης στην ενημέρωση και γνώση που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο κόσμο με υποχρεωτικούς νόμους, ακόμη και αυτοί στην Ουγκάντα, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν, φαίνεται πως τα μέλη του προεδρείου της ΔΑΚΕ τα αγνοούν και τα ποδοπατούν ασύστολα, μέσα στη βαθειά συντήρηση και αντιδραστικότητα που τούς διακρίνει, φοβούμενοι προφανώς τις επερχόμενες εκλογές και προσπαθώντας  να  κρατήσουν έτσι τους εργαζόμενους μακριά από οποιαδήποτε επαφή και    ενημέρωση! Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!  

Εμείς θα σπάσουμε αυτά τα στεγανά! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ την επαφή και την ενημέρωση των εργαζόμενων, ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ! 

Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα, θα γυρίσουν τη πλάτη σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αντιδραστικές πρακτικές, στηρίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια προς τη κατεύθυνση της ενημέρωσης, όπως είναι και το BLOG της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, που έγινε πριν λίγο καιρό!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: