Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ...

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Ταμείου, αποφάσισε τη διενέργεια αρχαιρεσιών για τις 26, 27, και 28 Απριλίου 2010 και εξέλεξε Εφορευτική επιτροπή αποτελλούμενη από τους: ΘΕΟΔΟΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΖΗ,   ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΜΠΟΥΡΗ,  ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ και ΟΛΓΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ. 

Οι ομιλητές της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. στη συνέλευση, σδ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΗΛΟΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗΣ, κατήγγειλαν αρχικά τις πολιτικές ευθύνες και των δύο κομμάτων εξουσίας για την αντιλαϊκή τους πολιτική καθώς και τη φαλκίδευση των Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκαν ακόμη, στους αντιασφαλιστικούς νόμους των  Σιούφα, Ρέππα, Παναγιωτόπουλου, Πετραλιά, αλλά και στις παραταξιακές ευθύνες με "ονοματεπώνυμο", για τη κακοδιαχείριση του Ταμείου τα τελευταία 25 χρόνια. 

Για παράδειγμα, εκτός του Χρηματιστηρίου και των πελατειακών τροποποιήσεων του Καταστατικού στη δεκαετία του 1990, έγινε αναφορά και στη στάση του σημερινού προέδρου του ΣΥΓΤΕ και άλλων στελεχών της τότε ΔΗΚΙ  στο Δημοψήφισμα του 1987 για τη νομική μορφή του Ταμείου, στο οποίο αν ψηφίζονταν η πρόταση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και της τότε ΔΗΣΚ για Ταμείο "Δημοσίου Δικαίου" και όχι "Ιδιωτικού - σωματειακής μορφής" που επέμενε η ΔΗΚΙ (και είδαμε γιατί...!),  σήμερα δεν θα επαιτούσαμε λύση και θα είχαν σωθεί εκατοντάδες συνάδελφοι. Εγινε ακόμη αναφορά και στη στάση  του προέδρου του ΣΥΓΤΕ  το 1991, όπου με δική του προτροπή και πίεση "υπέγραψαν" 70 συνάδελφοι για τη παραπομπή της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο δικαστήριο, επειδή έβγαλε 1 (μία) έδρα(!) στις τότε αρχαιρεσίες του Ταμείου!  Προφανώς τους ενοχλούσε και αυτή η μία έδρα και σήμερα προσπαθούν να απεκδυθούν κάθε ευθύνης για το Ταμείο!        

Από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, αλλά και από άλλους ομιλητές, ασκήθηκε επίσης έντονη κριτική στη στάση του προέδρου του ΣΥΓΤΕ σδ. Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ και της παράταξής του, οι οποίοι με τη τακτική τους στο Ταμείο, ουσιαστικά "βάζουν πλάτες" στη Societe να επιβουλεύεται και αυτό ακόμη το ΕΦ' ΑΠΑΞ των εν ενεργεία συναδέλφων!  Καταγγέλθηκε ακόμη η χρησιμοποίηση εκ μέρους του, εκβιαστικών διλλημάτων για τη μη κάθοδό του στις εκλογές(!), παρά μόνο αν υπάρξει "ενιαίο" ψηφοδέλτιο!  Ειπώθηκε ρητά, πως η αποχή από τις διαδικασίες και η δημιουργία πρόσθετων "κρίσεων" σε αυτή τη περίοδο στο Ταμείο, βολεύει κυρίως τη Societe  που "τρίβει τα χέρια της"  και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!  Μόνο όποιος έχει κάτι να κρύψει και φοβάται τη κρίση των εργαζόμενων, φυγομαχεί χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους "τερτίπια" με δήθεν "ενιαία"  και "ανεξάρτητα" ψηφοδέλτια, των οποίων την αντεργατική και εργοδοτική πρακτική  έχουμε βιώσει σε παλαιότερες, αλλά και πρόσφατες εποχές!  Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και οι υποψήφιοί της, δεν αισθάνονται ένοχοι για τίποτα, δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και θα παρουσιασθούν όπως κάνουν δεκαετίες τώρα, μπροστά στους εργαζόμενους με τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης.  Τους δηλώσαμε ρητά, ότι πρακτικές και μέθοδοι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζόμενων, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!    

Ολιγόλεπτη παρέμβαση προς το σώμα της συνέλευσης έκανε από τη μεριά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  και η νέα συνάδελφος ΝΑΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ.   

Στο βήμα ανέβηκαν συνολικά 11 ομιλητές και στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα προς τη Κυβέρνηση, για την επίλυση του Ασφαλιστικού μας προβλήματος.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: