Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η ΜΟΝΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ...!

Η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας, έχει στη πράξη κουρελιάσει τον Οργανισμό Προσωπικού, με την απαράδεκτη ανοχή κι εδώ του προεδρείου της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, που δεν κάνει τίποτα και απλά παρακολουθεί τη σφαγή όσων συναδέλφων έχουν την ατυχία να υποπέσουν σε κάποιο υπηρεσιακό παράπτωμα, παρά τις συνεχείς μας έντονες διαμαρτυρίες και προτάσεις στα τακτικά Διοικητικά Συμβούλια!  

Και δεν μιλάμε για ενέργειες ή υπεξαιρέσεις που ενέχουν δόλο και που εμπίπτουν στα ποινικά αδικήματα όπου ο νόμος ρητά καταδικάζει. Αναφερόμαστε στη συνήθη καθημερινή τραπεζική πρακτική, όπου δυστυχώς  -  και λόγω του απαράδεκτου εξουθενωτικού οργανογράμματος και των ελλείψεων υποδομής και στελέχωσης - παρουσιάζονται αρκετές φορές λάθη και παραλείψεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ούτε καν ζημίωνουν τη τράπεζα. Κι όμως! Με το παραμικρό, η εργοδοσία της Γενικής παραπέμπει τους εργαζόμενους σε πειθαρχική διαδικασία με το ερώτημα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ! Ούτε καν διαβάθμιση ποινής όπως προβλέπει ο Οργανισμός! Δηλαδή, προφορική ή έγγραφη επίπληξη, στέρηση ποσοστού αποδοχών για χρονικό διάστημα μέχρι 2 μήνες ή παύση από 2  έως και 6 μήνες,  ανάλογα με τα παραπτώματα. Για την εργοδοσία μία ποινή υπάρχει και αυτή είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ, γιατί έτσι προφανώς απαλλάσσεται μισθοδοσιών και μειώνει το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας!!  

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η σημερινή διαδικασία κατά την οποία απολύθηκε συνάδελφος με παραπτώματα που δεν είχαν καμία σχέση με οριστική απόλυση σύμφωνα με τις διατάξεις του Οργανισμού και παρά το ότι υπήρξαν μόνο μάρτυρες υπεράσπισης. Από την όλη διαδικασία προκύπτει ότι η εργοδοσία είχε πάρει τις αποφάσεις της!  Βεβαίως, υπάρχει και η προσφυγή και τα υπόλοιπα ένδικα μέσα. Ομως το ζήτημα δεν είναι εκεί. Όι εργαζόμενοι δίνουν εισφορές στον ΣΥΓΤΕ για να έχουν αποτελεσματική κάλυψη και αν είναι να τρέχουν καθημερινά στα δικαστήρια, μπαίνει δυστυχώς το ερώτημα γιατί να χρειάζεται το Συλλογικό όργανο και αυτό βεβαίως βολεύει την εργοδοσία! Αυτή είναι και η πιό επικίνδυνη λογική για το συνδικαλιστικό κίνημα που αρχίζει να αναπτύσσεται και καλούμε τη ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της!

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. καταγγέλει την εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας για τη πρακτική της αυτή, αλλά και το προεδρείο της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" για την αδράνεια και την ανοχή που δείχνει.

Καλούμε το προεδρείο να προχωρήσει άμεσα σε Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη κατάσταση που διαμορφώνεται και να ενημερωθούν τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: