Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ! - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ;;; - ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, συνεχίζει περί ....άλλων να ασχολείται!

Εχουμε πληροφορίες, ότι ολόκληρη τη προηγούμενη εβδομάδα ανώτερα στελέχη της τράπεζας μαζί με τη Γαλλική Διοίκηση, είχαν αλλεπάλληλες συσκέψεις,  που το αποτέλεσμά τους φαίνεται να καταλήγει πως για τη κακοδαιμονία της τράπεζας, ευθύνεται το ...μεγάλο λειτουργικό κόστος του Δικτύου(!)  και γι' αυτό  πάρθηκε η απόφαση για  "ξεμπέρδεμα" με ορισμένα καταστήματα και έπεται συνέχεια...!   Ετσι φαίνεται πως δόθηκε εντολή για το άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων: ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΒΥΡΩΝΑ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, (ιδιόκτητο κτήριο, θα το πουλήσουν άραγε;;), στη Θεσσαλονίκη των:  ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που θα συγχωνευθεί με τον ΕΥΟΣΜΟ και στη περιφέρεια το κλείσιμο της ΚΑΒΑΛΑΣ (041) και συγχώνευσή του με το Κέντρο 119 της ΚΑΒΑΛΑΣ.  Ετσι, μετά τον ερχομό των Γάλλων στη Διοίκηση της Γενικής το 2004 και μετά το κλείσιμο ήδη των καταστημάτων, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΚΟΡΑΗ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, και ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ,  φτάνουμε μαζί με τα σημερινά,  αισίως στα 14 καταστήματα  που έκλεισαν ή άνοιξαν και έκλεισαν με τη παρουσία των Γάλλων!   Μαθαίνουμε δε, ότι επίκειται το κλείσιμο και άλλων 12 καταστημάτων!   

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ! 

Α) Αυτή είναι η εξυγίανση και η ανάπτυξη των εργασιών που υποσχέθηκαν οι Γάλλοι όταν ήρθαν όπως ήρθαν, το 2004;;  Μήπως ήταν άλλα τα σχέδιά τους για τη Τράπεζα; Μήπως είχαν στο μυαλό τους  "άλλα πράγματα"  και τώρα αφού τα πραγματοποίησαν(;), προχωρούν στη συρρίκνωση της Τράπεζας με ενδεχόμενο κλείσιμο ή μεταβίβαση;;  Υπάρχει σχέση με τη φημολογία για κλείσιμο μιας Τράπεζας στην Ελλάδα, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ;; Γιατί δεν βγαίνει η Διοίκηση να διαψεύσει τα σενάρια;;  Γιατί δεν λέει τι θέλει να κάνει με όλα αυτά;; Εμείς τα σημειώνουμε και μακάρι να διαψευσθούμε!  

Β)  Αν πάλι, δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά, αλλά  φταίει το απάνθρωπο και αντιλειτουργικό οργανόγραμμα που δεν αποδίδει, όπως λένε, θυμίζουμε πόσες φορές το είχαμε αναφέρει στους διοικούντες και πόσες φορές είχαμε καταγγείλει την αντεργατική εμμονή τους σε μια απαράδεκτη επιχειρησιακή λογική που το μόνο που επιδίωκε ήταν το ξεζούμισμα των εργαζομένων και την ανατροπή όλων των εργασιακών κατακτήσεων στους χώρους δουλειάς, μέσα από αυτό το οργανόγραμμα!  Πόσες φορές είχαμε καταγγείλει ότι δεν μπορεί να δουλέψει το Δίκτυο με 3 και 4 άτομα και πως αυτό εγκυμονεί κινδύνους για λάθη και παραλείψεις,  σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση και την απαράδεκτη καθημερινή πίεση για "στόχους",  με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι σήμερα βιομηχανία πειθαρχικών  και απολύσεων για υπηρεσιακά λάθη;; Ποιός θα πάρει ακόμη, την ευθύνη για τη ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και 3 χρόνια όλοι εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους ξεσπιτώθηκαν ή αναγκάσθηκαν να παραιτηθούν;;   Τι θα γίνει τώρα τώρα με όσους εργάζονται στα καταστήματα που κλείνουν;;  Πότε επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους τα στελέχη της εργοδοσίας;;          

Γ) Το Συλλογικό όργανο τι κάνει;;; Πως προστατεύει τους εργαζόμενους;;  Δυστυχώς η πλειοψηφία του προεδρείου της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, τηρεί απαράδεκτη σιωπή γύρω από το θέμα και μάλιστα συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα  15 Μάρτη, χωρίς να αναφέρει κουβέντα για το πρόβλημα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης!  Και μη μας πεί ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, ότι δεν γνωρίζει αυτά που μάθαμε κι εμείς, όταν καθημερινά βρίσκεται στη Διοίκηση και "συνδιαλέγεται" με στελέχη για διάφορα θέματα! Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζει;;; 

Εμείς καταγγέλουμε την ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και θα θέσουμε το όλο πρόβλημα στη μεθαυριανή συνεδρίαση. Για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους και με ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: