Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Συμβιβαστική και υποχωρητική απέναντι στην εργοδοσία η πρόταση της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού", για το κλείσιμο των καταστημάτων!

Είναι αλήθεια πως δυστυχώς δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό στη πρόταση του προεδρείου της ΔΑΚΕ- "Ενωτικού", στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ για το κλείσιμο των καταστημάτων. Πρόταση που ουσιαστικά διευκολύνει την εργοδοσία να συνεχίσει το έργο της, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία χρόνια με την ανοχή και την απραξία του προεδρείου.  Συγκεκριμένα, το προεδρείο πρότεινε να βγεί  Δελτίο τύπου του ΣΥΓΤΕ, Εξώδικο προς τη Διοίκηση για άρνηση ενημέρωσης, Επιστολή στην ΟΤΟΕ για συνάντηση με τη Τράπεζα και Επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο.  Μιλάμε για ...σκληρές αγωνιστικές αποφάσεις που θα "προβληματίσουν" την εργοδοσία! Αποκαλύφθηκε επίσης στη συνεδρίαση, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, απέκρυψε από τα μέλη του ΔΣ επιστολή του κ. ΚΟΥΣΤΕ, από τις 22 Φεβρουαρίου 2010, σύμφωνα με την οποία, η Διοίκηση αποκλείει κάθε συζήτηση για την εγγραφή των νέων συναδέλφων στον κλάδο Εφ' άπαξ!


Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, κατήγγειλε αυτή τη συμβιβαστική και απαράδεκτη τακτική, υπενθύμισε ότι το προεδρείο της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" αρνήθηκε να υλοποιήσει επιστολές των 4 συμβούλων της μειοψηφίας από πέρυσι για σύγκληση του συμβουλίου όταν έκλειναν καταστήματα όπως το ΑΧΑΡΝΩΝ,  τόνισε ότι αυτή πρακτική από μια παράταξη που πήρε το 53% στις τελευταίες εκλογές για να "λύσει τα προβλήματα" και το ασφαλιστικό, όπως έλεγε, ουσιαστικά λειτουργεί διευκολύνοντας την εργοδοσία και πρότεινε τα εξής μέτρα, χωρίς βεβαίως να γίνουν αποδεκτά:

  1. Αμεση συνάντηση μετά το τέλος της συνεδρίασης, ή την επόμενη μέρα το πρωΐ, όλων των μελών του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με τη Διοίκηση, για να κάνουμε ξεκάθαρη την αντίθεσή μας στη τακτική αυτή.

  2. Εκδοση ανακοίνωσης που θα καταγγέλει το γεγονός, σε συνδυασμό με τη πορεία της Τράπεζας και τα όποια σχέδια των Γάλλων.

  3. Ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων και κάλεσμα της ΟΤΟΕ για παρέμβαση στη Διοίκηση μαζί με τον ΣΥΓΤΕ, σχετικά με το πρόβλημα και τη κατάσταση στους εργασιακούς χώρους όπως έχουν διαμορφωθεί με την εντατικοποίηση και τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.

  4. Προκήρυξη 3ωρης στάσης ή 24ωρης απεργίας, την ημέρα που θα συνεδριάζει η ΟΤΟΕ με το συγκεκριμένο θέμα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Διοίκηση. Στα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης, να συμπεριληφθούν και θέματα παραβιάσεων Οργανισμού, διώξεων, πειθαρχικών, κλπ.  

  5. Περιοδείες στους χώρους δουλειάς, για ενημέρωση και ανέβασμα του ηθικού των συναδέλφων. 
  Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και με ανακοίνωση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: