Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΓΤΕ - ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, κ. ΤΥΡΚΟ.


Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το να παίζει το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ με την αγωνία όλων μας για ψηφοθηρικούς λόγους, είναι απαράδεκτο, αλλά έχει μια αρρωστημένη έστω, λογική!   Το να παίζει όμως με 1500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά και  εξωφρενικό!
Στη προχθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και της ΟΤΟΕ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γενικής Τράπεζας κ. Τυρκό, ΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Ο κ.Τυρκό συμπερασματικά, είπε τα εξής με κάθε σαφήνεια:
·   Δεν αναλαμβάνει ως Διοίκηση της Γενικής, ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το μέλλον των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων του προσωπικού, μπροστά στις νέες εξελίξεις!
· Θα μεταφέρει απλώς τις απόψεις που ακούστηκαν, στη κεντρική Διοίκηση  στο Παρίσι, αφού ο ίδιος και η Διοίκηση της Γενικής, δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα, παρά μόνο να διευκολύνουν με τη παροχή στοιχείων τους ενδιαφερόμενους!
·  Όλα θα εξαρτηθούν από τη κεντρική συμφωνία μεταξύ  SOCIETE και ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
· Ανέφερε ρητά, πως στο τέλος – τέλος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ή να επιβάλλει ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!    

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΚΑΙ Η ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ;

Δυστυχώς όμως, το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ και ο ίδιος ο πρόεδρος, με μια επικίνδυνα αποπροσανατολιστική ανακοίνωση, μας λένε περίπου ότι πρέπει να «ήμαστε ήσυχοι», να μην κάνουμε τίποτα  και πως θα συνεχίσει τις …διαβουλεύσεις (;) με τη Διοίκηση, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις!   Εδώ ταιριάζει ο στίχος «μια νύχτα με φεγγάρι θα έρθει να μας πάρει» και θα ξημερώσουμε ξαφνικά με άλλον εργοδότη! 

Μας λένε για τη διαβεβαίωση (;) τήρησης του …Οργανισμού(!)  που έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο με την ανοχή του προεδρείου του ΣΤΓΤΕ! Φαντασθείτε τι έχει να γίνει με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αν πάμε έτσι!  Το παράδειγμα της ΑΤΕ, τους λέει κάτι ή όχι;   Τώρα θυμήθηκαν τον Οργανισμό;  Που ήσαν τόσο καιρό που καταγγέλλουμε σωρεία παραβιάσεων και καταργήσεων εργασιακών διατάξεων;

Μήπως θα πρέπει να πανηγυρίσουμε, που ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, έβαλε και τα ζητήματα των …προαγωγών μαζί με την ένταξη των συμβασιούχων;  Τώρα θυμήθηκε τις προαγωγές από το 2009; Για  τους συμβασιούχους που έχουν ήδη απολυθεί μένοντας μόνο 10, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; Τώρα τον ένοιαξε προεκλογικά; Τόσο καιρό που ήσαν και άφηναν αυτά τα προβλήματα να διαιωνίζονται, παρά τις διαμαρτυρίες μας και τη σωρεία επιστολών για σύγκληση των οργάνων;

Όταν υπέγραφαν τη κατάπτυστη «Επιχειρησιακή  σύμβαση», δεν σκέφθηκαν τις εξελίξεις αυτές μαζί με τα υπάρχοντα σε εκκρεμότητα προβλήματα και τους συναδέλφους που βρίσκονται σε ατομική σύμβαση;  Τώρα τους έπιασε ο πόνος;  ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!

Στο χορό του αποπροσανατολισμού και του εφησυχασμού, μπήκαν δυστυχώς και οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, που ζήτησαν απλώς να «διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας»(!), (Ετσι από μόνες τους;) και έδωσαν με απαράδεκτο τρόπο πλήρη κάλυψη στο προεδρείο του ΣΥΓΤΕ για τη σύμβαση της ντροπής, λέγοντας το αμίμητο πως «οι εργαζόμενοι αφού θυσίασαν ένα μέρος του μισθού τους για να γίνει η Τράπεζα βιώσιμη, ας κάνει και κάτι η άλλη πλευρά»!  

Δηλαδή δώσαμε 8 εκ. ευρώ από τη μισθοδοσία για να γυρίσουμε  τα 800 εκ. ζημιές!!  Τι άλλο πρόκειται να ακούσουμε με τέτοια συνδικάτα;;  
Και τώρα σύμφωνα με την ΟΤΟΕ και το προεδρείο, να είμαστε ήσυχοι, περιμένοντας τις ευαισθησίες των τραπεζικών επιχειρήσεων της SOCIETE και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ! 
Πάνω σε αυτή τη πραγματικότητα ήταν και η παρέμβαση στη συνάντηση του εκπροσώπου της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σδ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥ, απαιτώντας παράλληλα και τη πλήρη διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη Γενική. Υπενθυμίζουμε, πως στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ προς τον πρόεδρο του Συλλόγου και το προεδρείο, για τη τύχη των συναδέλφων με ατομικές συμβάσεις, πήρε απάντηση δια της …σιωπής! Ας δημοσιοποιήσουν τα πρακτικά!  Τώρα έπειτα από 22 μέρες τους θυμήθηκαν;

Συνάδελφοι, τα πράγματα έχουν φθάσει στο και πέντε. Κινδυνεύουν άμεσα όλες οι θέσεις εργασίας! Κινδυνεύουν κατακτήσεις δεκαετιών και μας περιμένει και στη Γενική χειροπιαστά ο εργασιακός μεσαίωνας!
Να είστε σίγουροι ότι δυστυχώς κατά τη πάγια τακτική του προεδρείου, θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, πολλές  ανακοινώσεις με θέματα που θα έχουν ως στόχο  τον αποπροσανατολισμό και τον εφησυχασμό όλων!  


Μη τους ακολουθείτε!  ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!

Καλούμε ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να συγκαλέσει το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά τις τοποθετήσεις του κ. Τυρκό, και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ, για να εκφράσουν μαζικά και οι συνάδελφοι την άποψή τους για τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: