Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ..."ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ"!


Μετά την Ελλάδα ποιός έχει σειρά; Η απόφαση υποβάθμισης της Ελλάδας από την Moody΄s σε βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας χαμηλότερη και από αυτή της Αιγύπτου(!) επιβεβαιώνει τη ρήξη που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται μεταξύ των αγορών και της ηγεσίας της Ε.Ε.


Η πίεση των αγορών κεφαλαίου απέναντι στην Ε.Ε. αυξάνεται κατακόρυφα όσο πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης. Η στάση της Γερμανίας σκληραίνει με το ενδεχόμενο μιας συνολικής διευθέτησης της κρίσης του χρέους και σε βραχυπρόθεσμη βάση -δηλαδή από τώρα μέχρι και το 2013- να απομακρύνεται.

Στο Βερολίνο αυξάνονται οι πιέσεις για απόρριψη κάθε πρότασης που θα αφορά την χρησιμοποιηση του Ταμείου διάσωσης (EFSF) για δανεισμό της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας με σκοπό την επαναγορά κρατικών ομολόγων ενώ παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις για απόρριψη της διαπραγματευσης για μείωση των επιτοκίων δανεισμού. 

Αντίθετα επανέρχονται οι θέσεις για την ενεργοποιηση της διαδικασίας "ελεγχόμενης πτώχευσης" με την συμμετοχή στο κόστος των ομολογιούχων και των τραπεζών. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: