Παραθέτουμε για να διαβάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στη Γενική, το σχετικό άρθρο του Κανονισμού του Απεργιακού Ταμείου, για τις προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος:
ΑΡΘΡΟ 5: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης:
“ Σε περίπτωση που τα ημερομίσθια απεργίας ή ανταπεργίας που τυχόν παρακρατήθηκαν, αθροιστικά ανά εξάμηνο είναι τουλάχιστον 6 ημερών, η οικονομική ενίσχυση δίνεται στο τρίτο 1Οήμερο Ιουνίου και Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.”
Με βάση το παραπάνω άρθρο, ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, που έγινε τη Παρασκευή 22 Ιουλίου, τοποθετήθηκε και αιτιολόγησε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του Απεργιακού Ταμείου, αφού έχουν ήδη καλυφθεί οι όροι του Κανονισμού και ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ στις μισθοδοσίες των απεργών συναδέλφων, 6 ημέρες απεργίας μέσα στο Α΄εξάμηνο του 2011, δηλαδή, 2 ημέρες από τον Δεκέμβρη του 2010 και 4 ημέρες στη διάρκεια του Α΄εξαμήνου του 2011.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, σδ. Δημ. Καλόγηρος και ΟΜΟΦΩΝΑ το προεδρείο του «Ενωτικού», αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη χορήγηση του βοηθήματος με την απαράδεκτη ερμηνεία, ότι οι 2 ημέρες ήταν από τον ...Δεκέμβριο(!) και πως δεν έχουν παρακρατηθεί ακόμη όλες οι απεργίες του 2011!
Με τη στάση τους αυτή, ο πρόεδρος και το προεδρείο του "Ενωτικού", εμπαίζουν για μια ακόμη φορά τους απεργούς συναδέλφους μας στη Γενική τράπεζα, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τον κανονισμό του Απεργιακού Ταμείου έστω και στο ελάχιστο που προβλέπεται, ειδικά στη σημερινή τραγική οικονομική συγκυρία!
Ουσιαστικά, καταργούν μόνοι τους το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, τιμωρώντας όσους απεργούς συναδέλφους, υπάκουσαν στις εντολές των οργάνων και συμμετείχαν στον απεργιακό αγώνα! Αναρωτιόμαστε, μήπως αυτή η απαράδεκτη στάση προέδρου και προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, υπαγορεύεται από την αντίληψη κατάργησης κάθε απεργιακής διάθεσης στο χώρο της Γενικής τράπεζας!
Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε τέτοιες λογικές, όταν ο Κανονισμός του Απεργιακού Ταμείου, είναι ξεκάθαρος;
Δηλαδή κατά τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, οι μεν 6 μέρες απεργίας του εξαμήνου, είναι …4, αφού δεν έχουν παρακρατηθεί οι ..2(!), οι δε παρακρατηθείσες 6 ημέρες, είναι πάλι …4(!), αφού οι …2 προέρχονται από τον …Δεκέμβρη του 2010!!
Ποιος αλήθεια δίνει το δικαίωμα στο πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ να ερμηνεύει κατά το δοκούν τους κανονισμούς; Μήπως υπάρχουν κι εδώ οι γνωστές «περίεργες» νομικές ερμηνείες; Ή μήπως για τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, οι απεργοί συνάδελφοι δεν τον αφορούν συνδικαλιστικά;;;
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου