Ο θάνατος της Βρετανής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού, της σόουλ, ρυθμ εντ μπλουζ και τζαζ, Εϊμι Γουαϊνχάουζ, στα 27 χρόνια της, το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Ηταν απόρροια του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος και ειδικότερα της πολυσήμαντης για το σύστημα βιομηχανίας μουσικής, «διασκέδασης» και ευρύτερα του ελεύθερου χρόνου, που για τα κέρδη της συνθλίβει ανθρώπους και πολλές φορές ταλέντα.
Η συγκεκριμένη καλλιτέχνης ήταν μια προσωπικότητα με μπόλικη εκκεντρικότητα και προβαλλόταν, όπως και άλλοι, ως πρότυπο σε έναν τρόπο ζωής που προτείνεται στη νεολαία, που περιλαμβάνει την ανοχή στα ναρκωτικά και στις κάθε είδους καταχρήσεις και ...αποδράσεις. Ετσι και η Γουαϊνχάουζ ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και πλασαριζόταν από τη βιομηχανία για συναυλίες που μόλις και μετά βίας στεκόταν στα πόδια της. Τελευταία, μάλιστα, λόγω της άθλιας κατάστασής της, κάποιες είχαν αναβληθεί.
Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του Λονδίνου. Τα αίτια του θανάτου της θα αποσαφηνιστούν μετά από σχετική ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως, όλοι όσοι εμφανίζονται ως σοκαρισμένοι απλά συμμετέχουν σε όλο αυτό το «θέατρο», που θέλει να κρύψει τις αιτίες αυτής της κατάντιας για νέους ανθρώπους και να την αποδώσει σε «προσωπικό δράμα». Σκοπός τους να «βγει λάδι» το σύστημα της εκμετάλλευσης και της απανθρωπιάς, των αξιών της κονόμας και του «πάτα επί πτωμάτων για να ανέβεις», ο καπιταλισμός που σαπίζει.
Αλλά η βιομηχανία της μουσικής δεν πτοείται. Και ο θάνατος πουλάει, όπως έγινε και με άλλα δημιουργήματά της που είχαν το ίδιο τέλος. Ετσι, φαίνεται ότι τα άλμπουμ της Γουαϊνχάουζ γνωρίζουν αύξηση πωλήσεων αυτές τις μέρες.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου