Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ! 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Έγινε χθες στο «Τιτάνια», η προγραμματισμένη συγκέντρωση για την ενημέρωση των συναδέλφων, πάνω στις εξελίξεις. 
Μια ενημέρωση νομικού περιεχομένου, χωρίς να τεθούν συνδικαλιστικοί στόχοι και αγωνιστική προοπτική, για ν’ αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται! Αρνήθηκαν δε, στους εκπροσώπους της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και σε άλλους συναδέλφους, να πάρουν το λόγο και να καταθέσουν τις απόψεις τους!  Το ερώτημα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ;;  ΜΟΝΟ ΑΓΩΓΕΣ;;          
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, πρότεινε περιοδείες και ανοικτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, και παράλληλα στη τακτική Γ.Σ. του ΣΥΓΤΕ στις 7 Απριλίου 2012, να βγούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, μαζί με τις οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν σε όλα τα επίπεδα. 
Οι  αγωγές και προσφυγές που πρότεινε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, απορρίπτοντας κάθε άλλη πρόταση, δημιουργούν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων μεμονωμένων ενεργειών, που χωρίς τη κινητοποίηση των εργαζομένων, καταλήγουν συνήθως σε άχρηστες δικαστικές αποφάσεις έπειτα από χρόνια, όταν θα έχουν ανατραπεί πλήρως ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο επόμενο διάστημα!  Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Μαζί με τις μειώσεις μισθών κι επιδομάτων που ζητά η Γενική, έρχονται νέα μέτρα από τον Ιούνιο!  Αυτά που ζητάνε πίσω  σήμερα οι εργοδότες, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΘΗΚΕ! Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε πλέον αυτή τη κατάσταση, ούτε τα ψευτοδιλήμματα και τους ωμούς εκβιασμούς! ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!    
Το δίκιο κρίνεται στους αγώνες!  Οχι στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια! Όχι στη μετατροπή του ΣΥΓΤΕ, σε γραφείο δημοσίων σχέσεων και νομικών διαδικασιών!  

Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: