Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ MARFIN.



Ο θάνατος τριών συναδέλφων της MARFIN BANK, μας έχει συγκλονίσει όλους. Τριών συναδέλφων που θα μπορούσαν να είναι υπάλληλοι της ALPHA- BANK, ATE-BANK, EMPORIKI- BANK, EURO-BANK, ATTICA- BANK ή όποια ΒΑΝΚ. Γιατί το δεύτερο συνθετικό ΒΑΝΚ είναι ο κοινός παρονομαστής μιας τραγωδίας, που έχει πρωταγωνιστές τους απλούς εργαζόμενους της χώρας μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα των εργοδοτών - τραπεζιτών, που προκήρυξαν πένθος την επόμενη μέρα, των μελών της Κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων (Ν.Δ., Λ.Α.Ο.Σ.) και των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και του επιχειρησιακού συλλόγου της MARFIN, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, για όσα συνέβησαν:



  • Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, λόγω κόστους - με την ανοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών
  • Την μη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, λόγω της εργοδοτικής τρομοκρατίας - με την ανοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών




Και συνεχίζουν την εγκληματική τους προσπάθεια, για να κλέψουν από όλους εμάς, τα όνειρα, την προοπτική, τη ζωή, με τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Το σκηνικό στήνεται με επιστημονική μαστοριά: Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ., Κυβέρνηση, μεγαλοτραπεζίτες - μεγαλοβιομήχανοι- εφοπλιστές και ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα καμπάνια χειραγώγησης. Από τη μια μας τρομοκρατούν, περιγράφοντας μια Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, μια Ελλάδα που είναι έτοιμη να πτωχεύσει, και περιμένει τα δάνεια για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Από την άλλη πακτωλός από δις Ευρώ, για να μην «πτωχεύσουν» τα παράσιτα που απομυζούν το αίμα και τον ιδρώτα μας. Μας λένε επίσης ότι με αυτά θα μπορέσει η «Ελλάδα-πατρίδα» να σταθεί στα πόδια της. 

Μέγα ψέμα: η πατρίδα θα πάει αλυσοδεμένη για πάρα πολλά χρόνια, ξεπληρώνοντας τα δάνεια που θα πάνε στην πλουτοκρατία.
Ειρωνεία: από όλα αυτά τα δις ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για τους εργαζόμενους. Θα μας πετσοκόψουν και αυτά τα ψίχουλα που μας δίνουν, για να συμπληρώσουν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που συντελέστηκε στην MARFIN, που οδηγούν τους ανθρώπους να φοβούνται να απεργήσουν, να περιμένουν «τηλεφωνική εντολή» για να δουν αν μπορούν να σώσουν τις ζωές τους. Που τους αναγκάζουν να διαλέξουν ανάμεσα στο να ζουν με αξιοπρέπεια ή να πεθαίνουν για την κερδοφορία των τραπεζιτών. Αυτό δεν είναι εργασιακή σχέση, είναι σκλαβιά και οι σκλάβοι αλυσοδεμένοι καίγονται ή πνίγονται στο καράβι που βουλιάζει, χωρίς δυνατότητα επιλογής. Εκεί μας οδήγησαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων, της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ, που κάθε μέρα μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο τέλμα της μοιρολατρίας, της απογοήτευσης. Όλοι αυτοί, μαζί με τους τραπεζίτες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, που έχουμε το ίδιο συμφέρον: τα κέρδη της τράπεζας, που θα μας εξασφαλίσει κι εμάς «το ψωμάκι μας». 






Υπάρχει όμως και αντίλογος. Δηλώνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα με πρώτο το δικαίωμα στη δουλειά. Εμείς οι ίδιοι, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της Ζωής, της Δουλειάς, της Υγείας, της Ασφάλισης στα δικά μας χέρια. Δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Να ενωθούμε όλοι με το μεγάλο ποτάμι της αντίστασης, της ανυπακοής και να κρατήσουμε αυτά τα δικαιώματα ψηλά και αδιαπραγμάτευτα. Να έρθουμε στα ταξικά συνδικάτα, που αταλάντευτα υπερασπίζονται αυτά τα δικαιώματα. Να συσπειρωθούμε στις γραμμές του Κλαδικού μας Σωματείου και του ΠΑΜΕ, που παλεύει προσανατολισμένα και οργανωμένα. Χωρίς κουκούλες, με τα πρόσωπα καθαρά, με όνομα και επώνυμο. Αυτό φοβούνται οι τραπεζίτες και γι’ αυτό μας τρομοκρατούν με κάθε μέσο. 






Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:



  • Καμμία τράπεζα χωρίς όρους ασφάλειας, πυρασφάλειας και υγιεινής
  •  8ωρο, 5νθήμερο, 37ωρο
  •  1400 βασικό μισθό
  •  Δωρεάν Υγεία Παιδεία Ασφάλιση
  •  Για να δικαιώσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας και να βροντοφωνάξουμε:


          «κανένας άλλος νεκρός εργαζόμενος στο βωμό του κέρδους του τραπεζίτη».




ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!



Ο θυμός των εργαζομένων να στραφεί εναντίον των ηθικών αυτουργών, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ., το Λ.Α.Ο.Σ. Οργανωμένα, με όραμα και προοπτική, για μια άλλη οικονομική ανάπτυξη, που θα υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα και όχι των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: